Gå til hovedindhold

Aftale indgået om ekstra millioner til Sclerosehospitalerne i 2021 og 2022

25. november 2020
Kort fortalt

Et bredt flertal af partier i Folketinget har netop indgået aftale om fordeling af 760 millioner fra reserven på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet. Specialiseret rehabilitering til sclerosepatienter blandt de støttede indsatsområder.

De næste to år vil Sclerosehospitalerne modtage en merbevilling på i alt 22,6 millioner. Det sker som del af en aftale, der blev indgået blandt et flertal af partier i Folketinget den 24. november 2020, hvor partierne bag aftalen blev enige om at fordele reserven på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet, som har erstattet den tidligere satspulje.

I Scleroseforeningen er nyheden blevet modtaget med stor glæde og lettelse af direktør Klaus Høm:

”Med en årlig merbevilling på 11,3 millioner kan Sclerosehospitalerne opretholde den nuværende kapacitet og det nuværende aktivitetsniveau i de kommende år. Det er helt nødvendigt, hvis de skal holde trit med det stigende antal sclerosepatienter. Derfor er det superglædeligt, at der i Folketinget er en bred politisk forståelse for behovet og enighed om at støtte hospitalerne, så vi undgår alt for lange ventelister,” lyder det fra direktøren.

Du kan læse hele aftaleteksten her.

Der er ingen kommentar endnu