Gå til hovedindhold

Bedste placering til VM nogensinde

11. august 2014
Kort fortalt

I søndags, den 10. august, sikrede landsholdet sig en sjette plads ved VM i kørestolsrugby. Det er den bedste placering Danmark nogensinde har fået

Thumbnail

I søndagens kamp om sjettepladsen måtte Danmark se sig slået af Storbritannien. Men det ændrer ikke på, at Danmark aldrig har klaret sig bedre end ved dette VM. 

Faktisk klarede Danmark sig så godt, at holdet nu kan kalde sig Europas næstbedste europæiske hold, da Storbritannien blev nummer fem.

Verdensmesterskabet i kørestolsrugby blev afholdt på dansk grund i Arena Fyn i Odense fra den 4. - 10. august. Arrangørerne bag var Dansk Handicap Idræts-Forbund, Udvikling Fyn og Sport Event Denmark. 

Næste store udfordring for landsholdet bliver til EM næste år, hvor der skal kæmpes om meget mere end medaljer. De to bedste hold kvalificerer sig nemlig til de Paralympiske Lege i Rio i 2016. 

Læs mere om VM i kørestolsrugby her

Om kørestolsrugby 

Kørestolsrugby er en holdsport, hvor fysik, teknik og taktik er i højsædet. Hvert hold har fire spillere på banen ad gangen, og det gælder om at score ved at bringe bolden over modstanderens baglinje.

Spillerne sidder i særlige specialbyggede rugby-kørestole og kørestolsrugby kan spilles af alle, der kan bruge en manuel kørestol, og som har funktionsnedsættelser i enten arme og ben eller begge dele. 

De fem rugbyklubber i Danmark har omkring 100 medlemmer, hvoraf de fleste historisk set har været rygmarvsskadede, men de senere år er der spillere med både sclerose, spasticitet og amputationer. 

Klassificeringssystemet sikrer, at der er plads til spillere med både større og mindre handicap. Hver spiller tildeles en pointværdi mellem 0,5 og 3,5 efter graden af handicap og kvinder tildeles et halvt point mindre end mænd. Tilsammen må et holds spillere på banen ikke overskride otte point. 

Læs her et interview med 36-årige Camilla Madsen, som spiller kørestolsrugby i Frederiksberg-klubben FHI Falcons

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.