Gå til hovedindhold
TemaDe frivillige stjernerSe hele temaet

Bente Finsen: ”Jeg håber på at kunne bidrage med at udvælge den forskning, der er bedst og har de største perspektiver indenfor sclerose”

16. april 2021
Kort fortalt

Bente Finsen er frivillig i Scleroseforeningens forskningsudvalg. Her er hun med til at vurdere hvilke ansøgere, der skal modtage økonomisk støtte til deres forskning i sclerose. For forskning er ikke gratis. Hun er derfor med til at sikre, at det er de mest lovende forskningsprojekter, der modtager penge.  

Når Bente Finsen ikke bruger tid på at kigge i mikroskopet på Syddansk Universitet og hendes forskning i blandt andet sygdomsmekanismer ved sclerose, laver hun frivilligt arbejde. Bente er nemlig en blandt to næstformænd i Scleroseforeningens forskningsudvalg.

I forskningsudvalget modtager Bente og de andre medlemmer en række ansøgninger om støtte til forskning i sclerose. Det er nu Bente og de andre medlemmers opgave at læse de mange ansøgninger igennem og fælles blive enige om, hvilke forskningsprojekter der skal modtage økonomisk støtte. De økonomiske midler, forskningsudvalget kan give videre, kommer fra de mange indsamlinger frivillige og andre, som støtter Scleroseforeningen økonomisk:

”Jeg håber på at kunne bidrage med at udvælge den forskning, der er bedst og har de største perspektiver indenfor sclerose. Vi har rigtig meget god forskning, så midlerne skal bruges til, at den bedst mulige forskning bliver gennemført,” siger Bente.

Bente kender selv til, hvor vigtig midlerne fra forskningsudvalget er. Hun har nemlig tidligere selv sendt en ansøgning afsted og modtaget midler fra forskningsudvalget:

”Det betyder alt, for man kan ikke lave forskning uden midler.”

At være frivillig i forskningsudvalget er derfor også en måde for Bente at give noget tilbage til forskningen på, efter hun selv har modtaget støtte til egen forskning i sclerose:

”Jeg giver noget tilbage ved at være frivillig i forskningsudvalget. Så bidrager jeg til, at der bliver lavet god forskning.”

Som forsker har Bente stadig muligheden for at modtage økonomisk støtte fra blandt andet Scleroseforeningens forskningsudvalg, hvis hendes forskningsprojekt og ansøgning er god nok.

Faglighed i forskningsudvalget

Bente er neurobiolog, og det er blandt andet denne ekspertise, der gjorde, at forskningsudvalget tog kontakt til Bente og tilbød hende en plads. Medlemmerne i forskningsudvalget har tilsammen en stor viden omkring sclerose, da de forsker i mange forskellige ting. Det er vigtigt, når de skal vurdere, hvilken forskning, der skal modtage økonomisk støtte.

For Bente er de forskellige faglige grene ikke blot nødvendigt, når de i forskningsudvalget skal uddele midler. Det faglige er nemlig også noget af det, som Bente helt personligt får ud af forskningsudvalget:

”Jeg får det ud af forskningsudvalget, at det er fagligt stimulerende, fordi vi sidder sammen i udvalget i kraft af vores forskellige ekspertiser. Derfor har vi gode diskussioner omkring bordet. Derudover får man et netværk.”  

Samlet set bruger Bente otte til ni arbejdsdage om året på forskningsudvalget.

Der er ingen kommentar endnu