Gå til hovedindhold

Bredt flertal præciserer regler om førtidspension

24. maj 2018
Kort fortalt

Syge borgere skal fremover kun i ressourceforløb, hvis det giver mening. Det er et bredt flertal i Folketinget nu enige om. Og den beslutning vækker glæde i Sclerosforeningen. 

Med de nye regler bliver det præciseret, at kommunerne i nogle tilfælde godt kan give borgere en førtidspension, uden at borgerne først har været i ressourceforløb.

Det er også gjort klart, at det er en forudsætning for at iværksætte ressourceforløb, at kommunerne kan pege på indsatser, hvor der er en realistisk forventning om, at borgerne kan udvikle arbejdsevnen. 

”Det er positivt, at Folketingets politikere har besluttet, at der er behov for en præcisering af loven. Ressourceforløb skal nu kun tilbydes, der hvor der virkelig er en mulighed for udvikling. Dét har efter vores mening i virkelig hele tiden været lovens hensigt, men præciseringen er en nødvendighed over for visse kommuner og derfor meget glædelig, ” forklarer ledende socialrådgiver Nadia Buchard. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger i en pressemeddelelse: 

”Jeg er glad for, at vi nu gør det helt klart, at ressourceforløb skal give mening. Kommunerne skal kun igangsætte ressourceforløb, hvis de kan pege på indsatser, hvor der er en realistisk forventning om, at borgerne kan udvikle arbejdsevnen. Nogle mennesker har været sendt i ressourceforløb, hvor der på forhånd ikke er noget perspektiv. Og hvis der ikke er nogen muligheder for udvikling, så skal man have en førtidspension, uden at man først skal gennem alle mulige indsatser.”

 

Der er ingen kommentar endnu