Gå til hovedindhold

Claus Elming cykler over bjerge for sclerose

16. april 2014
Kort fortalt

Først kom tilmeldingen fra Mikael Kamber, så kom Peter Tanev og nu har Claus Elming som den tredje TV2-vært meldt sig til Scleroseforeningens mini-Tour de France til sommer, Cykelnerven. Vild med dans-værten har haft sclerose inde på livet siden barndommen

Thumbnail

Når Claus Elmings som barn kom hjem fra skole lå der ofte lokale herningensere med sclerose og trænede på familiens stuegulv. Imens stod hans mor, fysioterapeut Inge-Lise Elming, og pressede de hårdt prøvede sclerosepatienter ud i øvelser, som de aldrig havde troet, at de kunne klare.

”Det bliver det samme, når jeg skal deltage i cykelnerven. Jeg vil presse de andre til at præstere over evne,” siger en smilende TV2 vært Claus Elming, der dog ved nærmere eftertanke mere betegner sin rolle i Pyrenæerne som hjælperytterens.

Forklaringen på de usædvanlige hjemlige optrin i villaen i Herning var enkel. Claus Elmings mor havde fysioterapi-klinik i den ene ende af familiens lange parcelhus, og der var ikke plads til gymnastikøvelser for flere sclerosepatienter ad gangen. Derfor flyttede de til stuen, når Inge-Lise Elming skulle eksercere.

”Min mor var ekspert i at behandle sclerosepatienter, så jeg har hele min barndom haft sygdommen inde på livet. Det er en af grundene til, at jeg har meldt mig til cykelnerven – jeg vil også gerne yde mit,” siger Claus Elming, der af sportsgrene mest har beskæftiget sig med amerikansk fodbold og ’Vild med dans’, men cyklingen er også en af hans interesser – både Tour de France i tv og som motionsform.

Interessen for Tour de France begyndte som for mange andre danskere med de danske rytteres succes i 90erne. Og interessen for selv at træde pedalerne begyndte med tv-serien Kongeetapen, hvor Claus Elming sammen med en gruppe medarbejdere fra Post Danmark skulle træne sig op til at klare kongeetapen i Post Danmark Rundt. Den går i de Østjyske bakker fra Aarhus til Vejle.

”Jeg vildt fascineret af at køre op ad – især i bjergene i Sydeuropa. Det er så smukt, og en fantastisk følelse at stå på toppen af et stejlt bjerg og tænke, ”hold da op, har jeg virkelig klaret det bjerg.” Det glæder jeg mig til at gøre igen til sommer,” siger Claus Elming.

TV-værten cykler helst i solskin. Og han er lidt betænkelig ved cykelnervens tre dage med kraftige stigninger og nedkørsler hver dag.

”Én dag med kraftige stigninger skal jeg nok klare, også to, men tre dage i træk, så begynder benene nok at blive lidt tunge. Men selvfølgelig klarer jeg det – at fejle findes ikke i min terminologi. Om jeg så skal slå telt op og overnatte på en af etaperne for at komme igennem,” siger Claus Elming, der dog ikke lover at komme blandt de første.  

Han tror heller ikke, at der bliver den store rivalisering mellem ham og de andre TV2-værter på turen vejrprofet Peter Tanev og nyhedsvært Mikael Kamber.

”Ah, mon ikke vi tager hjælperytternes rolle alle tre,” siger Claus Elming.

Der er ingen kommentar endnu