Gå til hovedindhold

Corona: Sclerosehospitalet i Haslev klar til at modtage patienter

7. januar 2021
Kort fortalt

Sclerosehospitalerne tilbød i foråret at aflaste sygehusene i tilfælde af overbelastning. Region Sjælland tager nu imod den udstrakte hånd fra Sclerosehospitalet i Haslev, der fortæller, at de er klar til at overtage patienter.

Sclerosehospitalet i Haslev indgår sammen med blandt andet Epilepsihospitalet i Dianalund i Region Sjællands coronaberedskab for at skaffe mere plads til COVID-patienter på regionens sygehuse, der over de seneste uger har oplevet en drastisk stigning i antallet af indlæggelser af patienter med COVID 19.

Ikke coronapatienter

Det er ikke coronapatienter, som Sclerosehospitalet vil modtage, men medicinske patienter, der har været gennem hovedparten af deres behandling, men ikke er klar til at blive udskrevet endnu. Så det er den afsluttende del af et patientforløb, som Sclerosehospitalet og Epilepsihospitalet skal overtage for at aflaste sygehusene i Region Sjælland.

På Sclerosehospitalet i Haslev er man klar til at modtage medicinske patienter for at aflaste de øvrige sygehuse i regionen, hvis det skulle blive nødvendigt. Det fortalte direktør for Sclerosehospitalerne Brita Løvendal i går eftermiddags til DR.

”Vi tænker, at vi i forvejen har rigtig gode kompetencer i rehabilitering af sygdomme i hjerne og krop, så det kan fx være apopleksipatienter, som vi kan modtage, og som vi kan gøre noget godt for,” forklarer Brita Løvendal og uddyber:

”Vi kan det, som man kan på en specialiseret sygehusafdeling: God pleje af kroppen, lungefysioterapi, almindelig fysioterapi, træning af hjernen, hvis man er blevet påvirket i den, god ernæring… alle de hensyn til evt. andre sygdomme, man måtte have. Det er det, vi kan give her hos os, og som vi meget gerne vil hjælpe med i en tid, hvor det er magtpålæggende at udvise samfundssind."

Hvad kommer det til at betyde for sclerosepatienters indlæggelse?

Hvornår Sclerosehospitalet i Haslev vil modtage patienter fra Region Sjællands sygehuse er endnu uvist og vil helt afhænge af coronaepidemiens udvikling og belastningen af sygehusene.

”Men i samme øjeblik, at regionen siger til os, at de har patienter, de tænker, er egnede til os, så vil vi med ganske få dages forberedelse være klar til at modtage patienterne og give dem god pleje og behandling døgnet rundt,” forklarer Sclerosehospitalernes direktør Brita Løvendal og uddyber:

”Vi ved dog, er at det bliver meget plejekrævende patienter, hvor der vil blive behov for et døgn-set-up, som vil komme til at beslaglægge alle vores personaleressourcer. Og i de uger hvor vi er nødt til at tage imod andre patienter, kommer det derfor til at betyde, at de almindelige indlæggelser vil blive udskudt,” forklarer Brita Løvendal.

Hvis det sker, vil de berørte sclerosepatienter få direkte besked, ligesom der vil orienteres om det på Sclerosehospitalernes hjemmeside.

 

 

Der er ingen kommentar endnu