Gå til hovedindhold
TemaCorona og scleroseSe hele temaet

Coronavaccination: Afklaring fra Sundhedsstyrelsen

10. april 2021
Kort fortalt

Flere af jer har kontaktet os med frustration over vaccinations-situationen. Vi har presset på for at få Sundhedsstyrelsen til at præcisere, hvornår mennesker med sclerose skal tilbydes coronavaccination. Først nu har de meldt helt klart tilbage. 

OBS: Grundet ny vaccinationsplan er artiklen her opdateret d. 10. april. 

Scleroseklinikker rundt om i landet melder forskelligt ud om, hvornår man kan regne med at få tilbudt coronavaccination, når man har sclerose. Det skyldes særlig to ting.

  • Uklar kommunikation fra Sundhedsstyrelsen om retningslinjerne.
  • At vurderingen om, hvorvidt du er i øget risiko eller i særlig øget risiko, ligger hos din behandlingsanvarlige læge. Vurderingen kan derfor være forskellig fra klinik til klinik. 

Vi har presset på hos Sundhedsstyrelsen for at få dem til at præcisere, hvornår mennesker med sclerose skal tilbydes coronavaccination.

Her er afklaring fra Sundhedsstyrelsen


Hvilken vaccinationsgruppe tilhører jeg?

Nogle med sclerose tilhører vaccinationsgruppe 5, personer i særlig øget risiko. Du kan se her, hvilke kriterier der gælder for denne gruppe. Alle andre får tilbud om vaccination efter alder eller erhverv, hvis du har en kritisk arbejdsfunktion.

Hvem henviser mig til den rigtige vaccinationsgruppe?

Er du i særlig øget risiko, er det din behandlingsansvarlige læge, som vurderer og henviser dig til vaccination i gruppe 5. 

Det vil sige, at det er den læge, som er ansvarlig for behandling af den sygdom, der sætter dig i særlig øget risiko for et alvorligt forløb med coronavirus. Hvis du ikke er tilknyttet en sygehusafdeling, kan det også være din praktiserende læge.

Er du ikke i særlig øget risiko, bliver du automatisk registreret og får tilbuddet samtidig med andre på din alder. 

Hvornår og hvordan får jeg besked?

Alle - ligegyldig hvilken gruppe du tilhører - får automatisk besked om vaccinationstilbuddet i e-boks. Hvis du ikke har e-boks, får du brev om tilbud på den gode gammeldags måde med posten. Du skal altså ikke selv gøre noget.

Der er ingen kommentar endnu