Gå til hovedindhold
TemaCorona og scleroseSe hele temaet

Coronavaccination: Hvem skal indstille mig til vaccination?

3. marts 2021
Kort fortalt

Se her, hvem der har ansvar for at indstille dig i den rigtige vaccinationsgruppe, og find interessante links, som kan gøre dig klogere på vaccinations-situationen. 

Heldigvis er vaccinationerne mod coronavirus i fuld gang. Ældre på plejehjem har allerede fået de to vaccinestik, og både frontpersonale og personer i særlig øget risiko oplever lige nu at få tilbuddet.

Men hvem er det egentlig, der skal indstille dig med sclerose til vaccination? Det forsøger vi at gøre dig klogere på her – igennem informationer fra Sundhedsstyrelsen.

Jeg arbejder i sundheds-, ældre- eller en af de udvalgte dele af socialsektoren med særlig risiko for at blive smittet.


Gør du det, tilhører du vaccinationsgruppe 4. Her er det din arbejdsgiver, som har ansvaret for at indstille dig og dine kollegaer til vaccination. Alle, som tilbydes vaccination i gruppe 4, får pt. tilbudt vaccinen AstraZeneca.

Hvis man ikke ønsker den vaccine, må man vente til, at man får et nyt tilbud i en senere vaccinationsgruppe. Det er dog ikke sikkert, at man her vil få tilbudt en anden vaccine.

Jeg er i særlig øget risiko for et svært sygdomsforløb, hvis jeg får coronavirus


Er du det, tilhører du vaccinationsgruppe 5. Du kan se her, hvad kriterierne er for at være i særlig øget risiko og få tilbudt vaccination i denne gruppe. KLIK HER.

  • Hvis du har sclerose og er i særlig øget risiko bla. på grund af din sclerose, er det din neurolog eller scleroseklinik, som skal indstille dig til vaccination.
     
  • Hvis du har sclerose og er i særlig øget risiko, men IKKE er tilknyttet en scleroseklinik eller anden hospitalsafdeling, er det din almen praktiserende læge, som skal indstille dig. Det kan du læse mere om under spørgsmålet: Hvordan finder i personer, der er i øget eller særlig øget risiko(...), og sende til din læge, hvis han/hun er i tvivl. KLIK HER.

Allerede nu har nogle i særlig øget risiko modtaget tilbud om vaccination i e-boks eller med brev. Dog får de fleste i denne vaccinationsgruppe tilbuddet i løbet af marts måned. Du skal altså ikke gøre noget selv, før du får besked i din e-boks eller i postkassen.

Jeg har sclerose, men er fysisk ikke meget påvirket af sygdommen, og jeg arbejder heller ikke som frontpersonale


Passer beskrivelsen på dig, tilhører du senest vaccinationsgruppe 10. Du vil automatisk blive indstillet til denne vaccinationsgruppe, når du har sclerose, og ikke har fået tilbuddet i en tidligere vaccinationsgruppe. Du skal ikke selv gøre noget – du får tilbuddet i din e-boks eller i din postkasse, når det bliver din tur.

Sundhedsstyrelsen regner pt. med, at alle i vaccinationsgruppe 10 får tilbudt vaccinen fra midten af april til midten af maj.

Gode links, der holder dig opdateret på vaccination mod coronavirus


Find masser af spørgsmål og svar om coronavaccination fra Sundhedsstyrelsen

Vaccinationskalenderen - se, hvornår du kan regne med at få tilbuddet

Vaccinationsgruppe 5 - se, om du muligvis er i særlig øget risiko

Der er ingen kommentar endnu