Gå til hovedindhold
TemaCorona og scleroseSe hele temaet

COVID-19: Opdaterede anbefalinger til dig, der er i øget risiko

5. november 2021
Kort fortalt

Antallet af smittede med COVID-19 stiger i Danmark lige nu, og Sundhedsstyrelsen forventer, at det daglige antal smittede bliver højere hen over vinteren. Personer, som er i øget risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 kan stadig gøre, som de plejer, men bør være opmærksomme på de generelle råd for at undgå smitte. Samtidig opfordres den øvrige befolkning til at vise hensyn til personer med øget risiko.

Antallet af smittede med COVID-19 stiger, og Sundhedsstyrelsen anbefaler, at personer i øget risiko er ekstra opmærksomme på de gode råd til at forebygge smitte. Det gælder også, selvom du er færdigvaccineret og eventuelt revaccineret. Du kan godt blive smittet med COVID-19, selvom du er vaccineret. Det er ikke, fordi vaccinerne ikke virker, men de beskytter ikke 100 %. 

Sundhedsstyrelsen har derfor opdateret anbefalinger til at forebygge smitte hos personer i øget risiko og sætter samtidigt fokus på, at vi alle skal være opmærksomme på de generelle smitteforebyggende anbefalinger.

Sundhedsstyrelsens råd til dig, der er i øget risiko:

  • Bliv revaccineret med det samme, når du modtager invitation til revaccination i e-boks. 
  • Følg Sundhedsstyrelsens seks generelle råd og bed andre om at tage hensyn. 
  • Undgå store forsamlinger med mange mennesker, hvor du ikke kan holde afstand. 
  • Overvej brug af mundbind i det offentlige rum, hvis det ikke er muligt at holde afstand.   
  • Overvej at tale med din arbejdsplads om, hvordan I sammen kan sikre, at du er tryg ved at gå på arbejde.

Personer i øget risiko er især personer med høj alder og beboere i plejebolig, personer med visse kroniske sygdomme, personer med BMI på 35 eller over, og/eller nedsat immunforsvar samt gravide. 

Der er ingen kommentar endnu