Gå til hovedindhold

Cykelnerven 2018 - rytternes erfaringer

14. august 2018
Kort fortalt

Hvad får 300 cykelentusiaster til at cykle til tops på de allermest stejle bjerge i Frankrig? Læs med og få otte forskellige rytteres svar på netop det spørgsmål.

Cykelnerven 2018
Foto: Jakob Helbig

Det var min gode ven, hvis kone har sclerose, der fik mig med i Cykelnerven. Det er min måde at få lov til at støtte et rigtig godt formål og samtidig cykle i franske bjerge, som jeg har prøvet lidt kræfter med før – dog ikke på samme krævende måde som i Cykelnerven.

Peter Bækgaard er 50 år, arbejder som privat investor og bor i Charlottenlund. Peter kørte med for Cykelnerven Nordsjælland.

Jeg var med for den gode sag og den vilde cykeloplevelse, som Cykelnerven viste sig at være. Jeg havde ikke prøvet kræfter med franske bjerge før, men de var helt fantastiske. Samtidig oplevede jeg en virkelig stærk fællesskabsfølelse, en oplevelse af at lykkes, og at jeg jo kunne meget mere, end jeg troede.

Helena Ibsen er 47 år, arbejder som HR-administrator og bor i Regstrup. Helena kørte med for Cykelnerven Midtsjælland.

Jeg cykler med, fordi jeg gerne vil gøre en forskel og støtte en god sag. Min mor har sclerose, så det giver rigtig god mening for mig. Og så kan jeg bare rigtig godt lide at cykle og udfordre mig selv på den måde. Det bedste ved oplevelsen er, at man er sammen med så mange mennesker, som kæmper for den samme sag. Og så er det også fantastisk at se de folk, der selv har sclerose, som kører med på turen – det er imponerende.

Sandra Schnoor er 29 år, arbejder som marketingkoordinator hos Aalborg Portland og bor også i Aalborg. Hun cyklede med for Cykelnerven Nordjylland.

Jeg har kendt til sclerose meget længe, så jeg sprang til omgående, da jeg fik muligheden for at blive ambassadør for Cykelnerven. Jeg vil gerne være med til at skabe større opmærksomhed omkring sygdommen. Noget af det største ved Cykelnerven er at se glæden i ansigtet på alle rytterne, når de har nået toppen af bjergene. Der bliver krammet og givet highfives, og man kan bare se stoltheden, der lyser ud af folks øjne. Både fordi man har nået toppen, og fordi man helt grundlæggende ved, at man har gjort en forskel for mennesker med sclerose.

Claus Elming er 49 år, tv-vært og blandt andet kendt fra "Vild med Dans". Claus er ambassadør for Cykelnerven og har været med siden starten i 2014.

Jeg har selv sclerose og cykler med på Cykelnerven, fordi jeg stadig kan. Det er en stor oplevelse, og det at nå bjergtoppene er lige prikken over i’et – især toppen af Tourmalet. Jeg er vist lidt af en bjergged, det siger de andre på holdet også.

Anja Hein er 40 år og arbejder i Kreditbanken i Aabenraa, hvor hun også bor. Anja cyklede med for Cykelnerven Sønderjylland.

For mig er Cykelnerven en alletiders kombination af at gøre noget godt for andre og samtidig gøre noget godt for sig selv. Det er så rørende at møde deltagere, der selv kæmper med sclerose, og vide, at vi kæmper for dem. At se tårerne i øjnene på de her deltagere, når de når bjergtoppene, er vildt overvældende og enormt motiverende.

Eva Kjer Hansen er 53 år og minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Eva kørte med for Cykelnerven Sønderjylland.

Jeg er med for den sportslige udfordring, den gode sag og også for at vedligeholde og udbygge mit erhvervsnetværk. Og så er det en stor oplevelse at være vidne til fællesskabet på tværs af alder, køn og erhverv og den helt specielle samhørighed blandt os ryttere, hvor vi ret hurtigt går fra at give formelle håndtryk til store, uformelle kram, når vi når bjergtoppene.

Lars Mortensen er 45 år, arbejder som rådgivende ingeniør ved Dansk Miljørådgivning A/S og er bor i Vejle. Lars er holdkaptajn for Cykelnerven i Trekantsområdet og coach for en ryttergruppe i Frankrig.

Jeg arbejder med mange mennesker med sclerose, og jeg har også selv en veninde, som har sclerose. Det er helt klart en stor motivation for mig at få lov til at støtte de her mennesker ved at sætte fokus på sclerose og samle ind til forskningen i sygdommen gennem Cykelnerven. Vi ryttere fra Sønderjylland havde nogle virkelig dygtige og motiverende trænere med i bjergene, og de var med til at gøre hele turen til en fantastisk oplevelse.

Mark Unger er 40 år, arbejder som læge og bor i Aabenraa. Mark kørte med for Cykelnerven Sønderjylland.

Der er ingen kommentar endnu