Gå til hovedindhold

Cykelnerven fejrede 5-års fødselsdag i Pyrenæerne

13. august 2018
Kort fortalt

De allerstejleste bjerge i Pyrenæerne udgjorde i juni måned kulissen til årets udgave af Cykelnerven. For femte år i træk besejrede de 300 dedikerede cykelryttere den ene bjergtop efter den anden i kampen for en verden uden sclerose. Årets resultat lød på 4,9 millioner kroner, som slår alle tidligere rekorder.

cykelnerven 2018 - fem år
Foto: Jakob Helbig

Det blev til 9 bjergtoppe på bare fire dage for deltagerne i Cykelnerven 2018. Det rekordstore felt på 300 ryttere cyklede sig til tops på den ene Tour de France-klassiker efter den anden. Og de gjorde det med ét klart mål for øje: en verden uden sclerose.

Cykelnervens ambassadør Dennis Ritter satte scenen forud for første etape:

”Det er vaskeægte ’Tour-terræn’, vi kaster os ud i de kommende dage. Her kører vi i fodsporene på alle de store Tour de France-legender, som siden 1910 har cyklet på netop disse bjergsider i jagten på den gule trøje. Cykelnervens ryttere er her for at jagte penge til forskning, og det er fantastisk endelig at være en del af holdet.”

Dennis Ritter er hvert år stemmen bag TV 2's Tour de France-dækning, hvor han sammen med tidligere cykelrytter Rolf Sørensen kommenterer de professionelles kamp mod de stejle bjergsider i Frankrig.

I år var Dennis Ritter efter flere års tilløb med på Cykelnerven for allerførste gang.

Indsamling slog alle rekorder

Ud over at kæmpe sig op ad de ekstremt stejle bjerge, som vi andre kun oplever, når Tour de France løber over tv-skærmene i juli, så skal de 300 ryttere også samle penge ind til forskning. Den opgave bruger hver eneste af de 300 ryttere mange måneder og utallige frivillige timer på at løse. Og resultatet slog igen i år alle rekorder. Hele 4,9 millioner kroner har rytterne i skrivende stund formået at samle ind, og pengene tikker fortsat ind fra rytternes højdemetersponsorater.

Scleroseforeningens Mette Hjulmand Leonhard-Hjorth er løbsansvarlig for Cykelnerven, som i år kunne fejre femårsfødselsdag midt i Pyrenæerne, hvor det hele startede tilbage i 2014:

”Tænk, at vi er vokset fra bare 60 deltagere til over 300 deltagere på fem år. Cykelnerven er ikke kun vores, men hver eneste rytters hjerteblod, og vi kæmper side om side for en verden uden sclerose. Vores fantastiske ryttere har år efter år udvist kæmpe engagement og en viljestyrke uden lige, og i år var absolut ingen undtagelse. Vi er så stolte af og ydmyge over for den opbakning, som vi får fra hver eneste rytter på holdet. Vi kan næsten ikke få armene ned af ren lykke over det fotte resultat, som så mange mennesker har bidraget til at få i hus.”

Cykelnerven indtager de franske bjerge igen i sommeren 2019. Læs mere og ansøg om at køre med på Cykelnerven.dk.

Der er ingen kommentar endnu