Gå til hovedindhold

Cykelnerven på toppen

4. juli 2014
Kort fortalt

Første udgave af Scleroseforeningens motionscykelløb Cykelnerven blev en succes. Rytterne var glade for udfordringerne, naturen og ikke mindst sammenholdet

Fra den 25. til den 29. juni trampede 55 brave deltagere i Cykelnerven 2014 sig op ad seks af Pyrenæernes stejleste bjerge. Med deres store sportslige præstation i Scleroseforeningens motionscykelløb Cyklenerven var de med til at samle næsten en halv million kroner ind til forskning i sclerose. Samtidig fik de – efter eget udsagn – en oplevelse for livet.

"Forskellen på Cykelnerven og andre velgørenhedsløb er, at du skal være i en vis form for at deltage. Både fysisk og mentalt er Cykelnerven en udfordring, det skal du være indstillet på. Til gengæld er oplevelsen meget større," siger Jens Kasler, chefguide for VeloTours og medarrangør af Cykelnerven.

Han er manden, der har ledt feltet op på berygtede Tour de France-tinder som Col d’Aspin, Col d’Aubisque og Col du Tourmalet.

Stor indsamling til forskning

Som deltager på Cykelnerven forpligter man sig til at indsamle et beløb til forskning i sclerose via sponsorer og donationer. Tommas Hansen fra Ulfborg i Vestjylland har selv sclerose og fik indsamlet hele 48.000 kroner ind.

"Da jeg fik den tossede ide, at jeg skulle være med i Cykelnerven, gik jeg i gang med at kontakte mit netværk. Jeg tror, at det var det gode formål og det at støtte en god ven og kollega, der gjorde udslaget. Og så tog jeg ikke nej for et svar," griner Tommas Hansen, der udfordrede bjergsiderne med åben pande og nåede alle bjergtoppe som en af de første i sin gruppe. Han håber også, at hans sclerose tillader, at han kan deltage i Cykelnerven igen i 2015.

I alt samlede de 55 deltagere i Cykelnerven 2014 næsten en halv million kroner ind.

"Beløbet er flot, og vi er taknemmelige i Scleroseforeningen. Og med årets succes satser vi på at få flere ryttere og flere penge til forskning i sclerose næste år," siger marketingchef i Scleroseforeningen, Ann Leistiko, der er glad og tilfreds oven på Cykelnerven 2014.

"Første år, man gennemfører et nyt, stort projekt, er det altid svært at vide, om det holder. Nu ved vi, at Cykelnerven er en ide, som deltagerne er utrolig glade for, og som skal fortsætte i mange år. De store udfordringer i bjergene, fascinationen ved at køre på årets Tour-rute, sammenholdet og naturen udgør det helt rette miks. Jeg ser frem til at tage af sted på Cykelnerven 2015."

Vil du, eller én du kender, med på Cykelnerven 2015? Her går turen til Alpernes bjergtoppe på Tour de France-ruten 2015. Du kan læse mere og tilmelde dig Cykelnervens hjemmeside

Der er ingen kommentar endnu