Gå til hovedindhold

Deltagere med primær progressiv sclerose søges til sundhedsvidenskabeligt lægemiddelforsøg

13. april 2022
Kort fortalt

Kunne du tænke dig at deltage i et sundhedsvidenskabeligt lægemiddelforsøg med et lægemiddel til primær progressiv MS (PPMS)? Så læs med her.

For at kunne indgå i forsøget skal følgende kriterier være opfyldt:

  • Du er mellem 18-55 år gammel
  • Har en EDSS score på mellem 2 og 6.5 points (spørg din scleroselæge eller se i din journal)
  • At du har lyst til at afprøve ny MS-medicin, der sammenlignes med placebo
  • At du ikke fejler noget med hjertet, lungerne el. lign. eller har en anden alvorlig sygdom
  • Ikke har fået behandling med Ocrevus eller Rituximab i 6 måneder

 

Formålet med forsøget

Forsøget er et internationalt klinisk forsøg, der skal undersøge, om forsøgslægemidlet kan udsætte udviklingen af handicap hos personer med primær progressiv multipel sclerose (PPMS) sammenlignet med placebo, og om det har en acceptabel sikkerhedsprofil.

Forsøgslægemidlet gives som tablet og er en blindet behandling, hvor 2/3 får aktiv behandling og 1/3 får placebo. Hvis forsøgslægen under forsøget bekræfter, at din sygdom udvikler sig, vil du blive tilbudt forsøgslægemidlet.

Det praktiske

Forsøget indebærer besøg på MS-klinikken, hvor en læge og en MS-sygeplejerske foretager generelle helbredsundersøgelser bl.a. blodprøver, udfyldelse af spørgeskema, MR-skanninger og EDSS-undersøgelser hver 6. måned. Her vil lægen også følge din sikkerhed og forsøgsbehandlingens virkning. Forsøget varer i op til 48 måneder, hvor du dagligt tager forsøgsmedicinen.

Du skal komme til undersøgelser i MS-klinikken ca. hver 3. måned i løbet af forsøgsperioden. Hvis du har udgifter til transport og tabt arbejdsfortjeneste ved at deltage i forsøget, bliver de dækket af Sanofi. Det gælder dog kun udgifter, der ligger ud over dem, du ville have ved at komme til kontrol som led i standardbehandlingen af din sygdom, og du skal kunne fremvise dokumentation for dine udgifter.

Studiet kører på: Sydvestjysk Sygehus Esbjerg, Neurologisk afd., Skleroseklinikken 654, Finsensgade 35. 2, 6700 Esbjerg & Regionshospitalet Gødstrup, Hospitalsparken 15, 7400 Herning. Det er en fordel, at du bor inden for en rimelig afstand af et af sygehusene.

Kontakt

Hvis du er interesseret i at høre mere om dette forsøg, er du velkommen til at skrive til kontaktpersonen for det hospital, du bor tættest på. Patienter, der bor på Sjælland, kan desværre ikke deltage, da det vurderes, at transporten er for lang.

Skriv en mail med information til de fem punkter nævnt ovenfor og medsend dit telefonnummer, så vil afdelingen tage kontakt til dig hurtigst muligt. Forvent, at der kan gå op til en uge.

Til Sydvestjysk Sygehus Esbjerg skriver du til: Projektsygeplejerske Rikke Bjerre på svs-perseus@rsyd.dk. Projektlæge og neurolog Tobias Sejbæk er involveret i projektet sammen med projektsygeplejersken.

Til Regionshospitalet Gødstrup skriver du til: Projektsygeplejerskerne Malene Andersen på maviad@rm.dk og/eller Laila Busted på lmbu1@ucl.dk. Projektlæge og neurolog Morten Stilund er involveret i projektet sammen med de to projektsygeplejersker.

Der er ingen kommentar endnu