Gå til hovedindhold

Deltagere søges: bedre arbejdsvilkår for mennesker med sclerose

17. januar 2020
Kort fortalt

VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) søger arbejdsgivere for mennesker med sclerose til et projekt med det formål at forbedre mennesker med scleroses arbejdsforhold. 

Vil du hjælpe med at forbedre arbejdsvilkårene for mennesker med sclerose?


... Så hiv fat i din egen arbejdsgiver, eller hvis du kender en anden, der kunne være relevant. 

VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd) søger nemlig arbejdsgivere, der har lyst til at deltage i et projekt med det formål at undersøge erfaringer med arbejdslivet blandt mennesker med sclerose. Undersøgelsen zoomer ind på de udfordringer, som mennesker med sclerose står overfor, når deres sygdom sætter fysiske og kognitive begrænsninger for deres arbejdsliv, og hvordan udfordringerne håndteres – af de scleroseramte selv og deres arbejdsplads. Den viden, som kommer ud af undersøgelsen, kan bruges til at gøre opmærksom på de udfordringer som slceroseramte oplever i arbejdslivet, og hvordan hjælpen kan forbedres på arbejdspladsen.

Undersøgelsen er støttet af Scleroseforeningens forskningsmidler - og resultaterne vil bidrage til Scleroseforeningens arbejde med at skabe bedre vilkår for mennesker med sclerose. 

Hvem kan deltage 


VIVE skal bruge 10 deltagere til projektet. Det kan for eksempel være ledere eller mellemledere, der har eller har haft den direkte kontakt med en medarbejder med sclerose, som blandt andet har: 

  • Været med til at tilrettelægge arbejdet for en eller flere medarbejdere med sclerose, evt. har været i kontakt det kommunale system.
  • Lyst til dele sine erfaringer og tanker om at have en medarbejder med sclerose – hvad var udfordringerne? Hvilke overvejelser gjorde du dig som leder? Hvilken støtte kunne du give din medarbejder?

Praktisk info


Interviewene foretages på telefon i løbet af februar 2020. Hvis du kender en arbejdsgiver eller leder, som du tror kunne bidrage til projektet, kan du sende kontaktoplysninger til Line Mehlsen, som er står for interviewene på mail lme@vive.dk. Derefter kontakter vi den pågældende arbejdsplads for at høre, om de har interesse i at være med. 

Resultaterne fra undersøgelsen Arbejdsliv med Sclerose præsenteres i en rapport, som vil blive udgivet på VIVEs hjemmeside i sommeren 2020.

Der er ingen kommentar endnu