Gå til hovedindhold

Deltagere søges: Effekterne af kognitiv rehabilitering i samspil med fysisk træning ved progressiv sclerose

6. juli 2020
Kort fortalt

Sektion for Idræt på Aarhus Universitet undersøger, i et samarbejde mellem 10 andre forskningsinstitutioner, effekterne af kognitiv rehabilitering sammen med fysisk træning på kognitive dysfunktioner i en gruppe af personer med progressiv sklerose. Skal du være med?

Har du lyst til at deltage i et nyt forskningsprojekt, der vil undersøge effekterne af kognitiv rehabilitering sammen med fysisk træning på kognitive dysfunktioner ved progressiv sclerose?

Kognitive problemer er almindelige og betydelige gener hos personer med MS. Undersøgelser tyder dog på at kognitiv rehabilitering kan have potentiale til at udløse varig intellektuel forbedring mens fysisk træning ligeledes kan medføre fysiske, kognitive og følelsesmæssige fordele hos personer med MS. Dog findes kun begrænset viden om kombinationen af kognitiv og fysisk træning, ligesom dette heller ikke er undersøgt endnu hos personer med progressiv sclerose.

Bemærk at forsøget kræver, at du over en tre måneder lang periode kan komme til superviseret træning ved træningsekspert to gange om ugen på Sektion for Idræt på Aarhus Universitet – der ydes kørselsgodtgørelse.

Derfor søger forskerteamet personer, der har lyst til at bidrage til dette spændende forskningsprojekt. For at deltage skal du opfylde følgende:

  • Alder mellem 25-65 år
  • Diagnosticeret med primær eller sekundær progressiv MS
  • EDSS på ≤7
  • Skal kunne transportere sig til og fra træningsfaciliteterne i Aarhus
  • Ingen forværring i sygdomstilstanden de sidste 3 måneder
  • Du er i stand til at træne 15 minutter på en siddende stepmaskine

Du må imidlertid ikke:

  • Lave konditionstræning med høj puls i mere end 3 dage per uge igennem de sidste 6 måneder
  • Have andre neurologiske sygdomme udover progressiv MS
  • Have væsentligt nedsat syn

Er du i tvivl om, hvilken intensitet du har trænet med, kan du kontakte forsøgsansvarlig.

Hvis du er interesseret i at bidrage til forskning og danne ny viden er du mere end velkommen til at kontakte vores forskningsassistent for at høre mere om forsøget.

Ved spørgsmål eller tilmelding kontakt:

Mette Dahl Diechmann på mail: mdd@ph.audk  

Der er ingen kommentar endnu