Gå til hovedindhold

Deltagere søges: Hvordan kan vi skabe mere selvstændighed i hverdagsaktiviteter såsom toiletbesøg?

27. april 2020
Kort fortalt

Ergoterapeut-studerende leder efter deltagere, der vil være med til at danne viden om, hvordan man kan skabe mere selvstændighed for de, der har svært ved hverdagsaktiviteter såsom at gå på toilet. 

Oplever du, at det er udfordrende at klare toiletbesøgene alene? Det er der flere med sclerose, der gør. Derfor er en gruppe ergoterapeut-studerende i gang med at undersøge, om en såkaldt Galt Trainer kan løse problemet. 

Gait Traineren er et sejl der på nuværende bruges til tidlig mobilisering i fysioterapeutisk regi, men de studerende vil gribe vinklen an ergoterapeutisk og undersøge, om sejlet kan bruges til mere - heriblandt at klare hverdagsaktiviteter såsom at gå på toilettet på egen hånd og dermed vinde mere selvstændighed. 

Derfor søger de 3 til 4 personer med sclerose, der:

  • Har behov for personlig hjælp til at gå på toilettet 
  • Ikke har kognitive udfordringer eller anden væsentlig sygdom ud over sclerose

Du skal have lyst til at deltage i studiet, hvor du skal:

  • Deltage i ét individuelt interview på 30 til 60 minutter online
  • Deltage i ét gruppeinterview på 30 til 60 minutter online

Interviewene vil omhandle oplevelsen af at udføre aktiviteten at gå på toilettet, samt brugen af et hjælpemiddel i denne forbindelse. Alle regler om håndtering af personfølsomme data overholdes selvfølgelig, og alle informanter vil blive lydoptaget, transkriberet og anonymiseret.

Alle optagelser vil blive lagt på et krypteret USB stik, som bliver slettet efter brug. Alle disse informationer vil blive tilsendt sammen med en samtykkeerklæring og beskrivelse af projektet, til de der har lyst til at deltage.

Har du mod på at deltage? Eller vil du gerne høre nærmere ind til studiet, så kontakt: 

Maj-Britt Krog Birk
Telefon: 22 34 28 84
Email: maj-britt.birk@hotmail.com

Der er ingen kommentar endnu