Gå til hovedindhold

Deltagere søges til undersøgelse om hverdagen med infusionsbehandlinger

27. maj 2019
Kort fortalt

Hvordan er det at leve i en hverdag, hvor infusionsbehandlinger mod attakvis sclerose er en del af den. Det sætter en ny undersøgelse fokus på, og de søger nu deltagere.

Fra tidligere undersøgelser ved man, at mennesker med MS ønsker større fokus på livskvalitet og praktiske forhold i forbindelse med behandlingen af MS. 

Derfor vil en ny undersøgelse kortlægge og forstå de forhold, som påvirker hverdagen, når man er i infusionsbehandling for MS på et hospital. 

Vil du fortælle din mening?

HVEM KAN DELTAGE

- Du har attakvis multipel sclerose

- Du får en infusionsbehandling på et hospital (dog ikke prednisolon i forbindelse medet akut attak)

- Du er mellem 18-55 år

- Du kan selv afgive personligt informeretsamtykke

HVORDAN VIL DET FOREGÅ?

- Før interviewet får du tilsendt et deltagerbrev og samtykkeerklæring, som skal underskrives.  

- Interviewet tager ca. en time, og kan foregå i dit eget hjem, eller alternativt over telefon eller Skype.

- Interviewet optages på en lydfil, som renskrives. Udskriftet anonymiseres, dvs. atnavne, særligt genkendelige forhold eller geografiske steder slettes. Udskriftet gennemgås med dig førvideretekstanalyse.

KAN JEG FORTRYDE AT DELTAGE?

- Ja, du kan på et hvert tidspunkt trække dit tilsagn tilbage.

- Når undersøgelsen er afsluttet, er det dog, af hensyn til tekstanalyserne, ikke muligt at fjerne dit anonyme bidrag. Citater bruges kun efter aftale med dig.

HVORDAN BRUGES UNDERSØGELSEN?

- Vi ønsker, at resultaterne deles med alle MS-klinikker i Danmark og diskuteres med relevante fagpersoner og patientforeninger. På den måde kan undersøgelsen hjælpe med at sætte større fokus på vilkår og livskvalitet, når man får infusionsbehandlinger på et hospital.

PRAKTISK INFORMATION

- Vi ønsker at samle forskellige erfaringer i undersøgelsen. Derfor vil den endelige udvælgelse af deltagere ske på baggrund af landsdel samt køn og alder. Det er underordnet hvilken infusionsbehandling du får, så længe der ikke er tale om akut behandling med prednisolon.

- Hvis der kommer flere tilmeldinger end der er brug for, vil det desværre ikke være alle interesserede, som kommer med i selve undersøgelsen. Under alle omstændigheder vil du blive ringet op for en afklarende samtale.

- Da forskningssygeplejersken kommer til dig, eller ringer til dig i forbindelse med selve interviewet, vil der ikke være udgifter forbundet med undersøgelsen.

- Interviewet bliver naturligvis behandlet fortroligt. Der indsamles ikke cpr-nummer eller journaloplysninger til denne undersøgelse. Data behandles jf. gældende regler

TILMELDINGEN ER ÅBEN NU

Hvis du vil høre mere eller har lyst til at deltage, så er du velkommen til at skrive til Janni.larsen@sanofi.com

 

 

 

Der er ingen kommentar endnu