Gå til hovedindhold
TemaMedicinsk CannabisSe hele temaet

Det her får du i tilskud til forsøgsordningens medicinske cannabis

1. maj 2018
Kort fortalt

Tilskudsaftalen betyder, at patienter får lavere udgifter på den medicinske cannabis fra forsøgsordningen. Og også Sygesikring Danmark giver tilskud. Få overblikket over de forskellige tilskud her. 

Cannabis

I slutningen af marts 2018 blev der forhandlet en tilskudsaftale på plads, der gør forsøgsordningen med medicinsk cannabis til en økonomisk mulighed for flere.

Det betyder, at har man recept på forsøgsordningens medicinske cannabisprodukter, får man fra 1. januar 2019 dækket halvdelen af sin udgift - og den anden halvdel bliver dækket af tilskudsordningen. Er man døende, får man dækket 100 procent. 

Men der er en grænse. Det er kun muligt at få op til 10.000 kroner i tilskud årligt, og det betyder, at hvis du har en udgift over 20.000 kroner på et år, får du ikke dækket det resterende. 

Hvad skal jeg gøre for at få tilskud? 


Du skal slet ikke gøre noget. Alle med en recept på produkterne i forsøgsordningen får automatisk fratrukket halvdelen af prisen, når de skal betale for produktet på apoteket. 

Du kan blive klogere på tilskudsaftalen her

Hvad med de produkter jeg har købt i 2018?


Tilskudsordningen fungerer med tilbagevirkende kræft. Det betyder, at du får tilbagebetalt 50 procent af den udgift, du har betalt i 2018. De bliver automatisk overført til din konto, så her skal du heller ikke gøre noget. 

Hvad hvis jeg er medlem af Sygesikring Danmark?


Sygesikring Danmark giver også tilskud til din udgift på den medicinske cannabis i forsøgsordningen.

Hvis du er medlem af gruppe 1 eller 2, får du dækket 50 procent af den udgift, du har, efter støtten ovenover er trukket. Og du får dækket 25 procent, hvis du er medlem af gruppe 5.

Hvor kan jeg se produkter og priser i forsøgsordningen?


Du kan let få et overblik over de cannabisprodukter, som lægerne kan udskrive recepter på i forbindelse med forsøgsordningen med medicinsk cannabis - samt hvad produkterne koster før tilskud.

Du kan se oversigten i bunden af linket her 

 

Der er ingen kommentar endnu