Gå til hovedindhold
TemaMental robusthedSe hele temaet

»Din hjerne er forstuvet, når du er i krise«

13. januar 2017
Kort fortalt

På Psykiatrifondens hjemmeside kan alle gratis bruge det såkaldte »mentale motionscenter«. Vi har bedt to medlemmer om at teste øvelserne, der fokuserer på kognitive vanskeligheder.

Thumbnail

 

Din hjerne er forstuvet, når du er i krise. Og det bliver ikke bedre af sig selv. Du skal kæmpe imod. Det værste, du kan gøre, er at give op og læne dig tilbage i sofaen.«

Så kontant lyder udmeldingen fra Michael ­Danielsen, chefpsykolog i Psykiatrifonden.

Men hvordan kæmper man imod kronisk sygdom, stress, angst og depression? Hvad er de gode råd – og hvor finder man de øvelser, man bør lave for at styrke sig selv i modgangstider?

Svaret på de spørgsmål har Psykiatrifonden samlet i sid såkaldte »mentale motionscenter« under sloganet »Tænk dig stærk!«

Her finder man øvelser målrettet depression, angst, kognitive udfordringer, ensomhed og meget andet.

Vi har bedt et par af vores medlemmer teste den del af det mentale motionscenter, der har fokus på kognitive vanskeligheder. Her sættes der fokus på, hvorfor mennesker med kognitive vanskeligheder har svært ved at klare de aktiviteter og opgaver, de tidligere har kunnet, og hvad man kan gøre ved det.

Marianne Nielsen er en af dem, der i knap tre uger i november måned var testperson.

»Jeg kender mange, der ville kunne bruge det. Det er simpelt, let at gå til, og det tager måske tre minutter at se en af filmene. Det gør det enormt spiseligt for folk, der har en hjerne, der er i kaos. Og dermed er det et godt alternativ til at læse en hel selvhjælpsbog. Jeg har lånt masser af den slags biblioteksbøger, som har samlet støv, fordi det har været uoverskueligt at få dem læst,« fortæller hun.

Mai Lill Søgaard har også testet motioncentret og gjort sig følgende erfaringer:

»Jeg er blevet meget opmærksom på, at der nemt er larm omkring en hele tiden. Når jeg kører i bil, så plejer jeg for eksempel at høre radio. Nu er jeg begyndt at slukke radioen på turene til og fra arbejde, og når jeg skal hente børn. Så får jeg en pause der. Det er jo bare en lille ting. Men det gør en forskel. Jeg kan mærke, at jeg er bedre til at være rolig og høre på det, min datter vil fortælle og vise mig, når jeg henter hende, i stedet for at være den der travle mor.« 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.