Gå til hovedindhold

Effekterne af stamcellebehandling undersøges videre

18. juli 2014
Kort fortalt

Lars Børnsen fortsætter i 2014 med at undersøge, hvad der sker med immunsystemets celler, når mennesker med sclerose behandles med de såkaldte mesenkymale stamceller

Forskningsstøtte 2014: Læge Lars Børnsen har på Scleroseforeningens forskningsbudget 2014 fået 375.000 kroner til at fortsætte sit forskningsprojekt fra 2013, hvor han kigger på, hvad der egentlig sker med immunsystemets celler, når mennesker med sclerose får tilført nydyrkede mesenkymale stamceller.

Projektet er en udløber af det forskningsprojekt med mesenkymale stamceller, som Scleroseforeningens hovedbestyrelse valgte at give en ekstraordinær stor bevilling på lidt over tre millioner kroner i 2012.

De sidste patienter inkluderes i år

Lars Børnsens projekt som han fik penge til første gang sidste år er nærmere beskrevet her.

”Det tager cirka to år at inkludere alle patienter i stamcelleforsøget, og vi skal jo have blodprøver fra dem. Vi regner med, at de sidste patienter inkluderes i behandlingsstudiet med stamceller inden udgangen af året, og at få de sidste blodprøver i starten af 2015. På de patienter som allerede er inkluderet, er vi så småt begynde at analysere på vores data,” siger Lars Børnsen om status på projektet.

Forskningsstøtte 2014: I en artikelserie hen over juli og august uddyber vi de forskningsprojekter, der har fået støtte af Scleroseforeningen i 2014 hver tirsdag og fredag. Beskrivelsen af det første projekt blev bragt 7. juli.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.