Gå til hovedindhold

En fighter med sclerose

5. maj 2017
Kort fortalt

Jens Barslev er ikke som den gennemsnitlige mand. Han er en fighter af dimensioner.

Thumbnail

Til daglig arbejder Jens som lærer og kommentator på Eurosport. Derudover er han velbevandret i bobslæde, fodbold og atletik. En sportsnørd kan man vel kalde ham – og dén slags, der kan lide at presse sig selv derud, hvor han ikke kan bunde. I 2015 gav livet ham dog en mavepuster, og hans liv og forhold til sport blev for altid forandret, da Jens fik diagnosen sclerose. Nu cykler han efter hård ­genoptræning med på Cykelnerven.

»En dag vågnede jeg op og følte, at alt drejede rundt. Efterfølgende blev jeg sygemeldt med en virus på balancenerven, men det var det ikke. Så gik der yderligere et år, og til sidst kunne jeg hverken løbe eller gå – benene forsvandt bare under mig, og jeg endte på hospitalet til undersøgelse. Tyve timer ­senere fik jeg min diagnose,« fortæller Jens.

Troede, jeg skulle dø

Diagnosen kom en smule brat, og lægen gav Jens besked om, at der formentlig var tale om sclerose, blot få minutter inden han skulle ind at MR-scannes. Jens vidste ikke dengang, hvad sclerose egentlig er for en sygdom. 

»Jeg fik meldingen, to minutter før, jeg lagde mig i MR-scanneren. Så lå jeg dér i en time og fyrre minutter og ­troede, at jeg skulle dø,« siger Jens. 

Fra første attak gik der otte måneder, før han kunne løbe igen. 

»Mange af de småskavanker, som sclerose er årsag til, mærker jeg i dag ikke, når jeg er ­fysisk aktiv og dyrker sport,« fortæller Jens. 

Cykelnervenrytter med konkurrence i blodet

Han ville egentlig have meldt sig til Cykelnerven i 2016, men dengang var kroppen endnu ikke klar. Men til sommer ­udfordrer han de høje bjergtinder i selskab med sin gode kammerat Jesper Nørding ­Pedersen. Begge cykler de med på Cykelnervens Team København, og den fysiske træning er allerede planlagt. Det bliver en kombination af mountainbiking i skoven og fællesskabet omkring Cykelnerven. De har begge store forventninger til turen til Frankrig, og Jens ser især frem til de vilde bjergstigninger. 

Man kan godt leve med sclerose

Jens har altid været involveret i sport og har derigennem fået skabt sig et stort netværk, der tydeligt ser Jens’ passion for sport og de sociale fællesskaber omkring sporten. Når passion driver et menneske, sættes der som oftest et mærkbart aftryk hos andre – og det gør sig i dén grad gældende for Jens. Et tydeligt bevis på dette er den store opbakning og de positive tilkendegivelser, som Jens fik, da han valgte at tale åbent og ærligt om sin sygdom til venner og bekendte, der kender ham gennem hans sportslige engagement. 

»Det var en hård kamp at komme tilbage til et normalt liv, da min verden faldt sammen, men nu er jeg her, og så kan man lige så godt få det bedste ud af det,« siger Jens.

»Jeg føler, at jeg har noget at bidrage med. Jeg vil også gerne sende det budskab, at det er pissehårdt at have sclerose, men at man også godt kan leve med det.« 

Der er ingen kommentar endnu