Gå til hovedindhold
TemaDe frivillige stjernerSe hele temaet

En frivillig stjerne: En Fest For Førligheden

8. januar 2020
Kort fortalt

Casper Mikkelsen arrangerer for fjerde gang koncerten ’En fest for førligheden’. En oplevelsesrig aften med fokus på at fejre de gode ting ved livet. Hvor overskuddet går til forskning i sclerose. Den næste koncert bliver holdt 8. marts i Musikhuset Esbjerg 2020.

 

Foto: Peter Langwithz Smith

F***-fingrene svæver over hovedet på det smilende publikum i salen. På scenen står Casper, som er idemanden bag ’En Fest For førligheden’.

37-årige Casper Mikkelsen er diplomuddannet trommeslager fra Syddansk Musikkonservatorie i Esbjerg og selvstændig musiker og kulturentreprenør i Audiograf Music. Da han fik diagnosen sclerose i 2013, besluttede han at støtte igennem sit talent.

”Man kan bidrage på så mange forskellige måder, men det er musik, jeg elsker og det er her, jeg føler, at jeg kan gøre en forskel. Og så har musik en helt særlig kraft til at samle mennesker,” siger Casper.

En Fest For Førligheden er en festlig og musikalsk fejring af vores fantastiske fysiske og mentale førlighed og samtidig en stor, fælles, musikalsk f***-finger til sygdommen sclerose

Casper Mikkelsen

En musikalsk fejring af fysisk og mental førlighed


Casper kender selv til de udfordringer sclerose kan give. Han har haft følelsesforstyrrelser i højre hånd, periodisk balancebesvær og desuden døjet med tilbagevendende angst og depression. Men Casper understreger, at han sammenlignet med mange andre er mildt ramt, selvom han må køre på et lidt lavere blus i perioder. Og på aftenen skal alle de gode ting fejres.

”Jeg håber, at folk går fra koncerten bevæget – i arme og ben, men også med troen på, at det hele nok skal gå,” fortæller Casper og fortsætter:

”Når man har sclerose oplever man ofte angst, som kan føles som at være lukket inde eller fanget. Forhåbentligt har folk efter koncerten fået modet til at bevæge sig fra den situation man er i til en bedre,” forklarer Casper.

I erkendelsen af, at ikke alle, der ser sig i stand til at deltage, har Casper derfor valgt at overskuddet skal gå til forskning i sclerose, så forhåbentlig endnu flere vil komme i fremtiden.

En stor, fælles, musikalsk f***-finger til sclerose


Under koncerterne plejer Casper at få folk til at række deres f***-fingre op i luften som en glædelig trodsighed mod sclerose.

”Det er ikke en sur og bitter, men en storsmilende fuckfinger til sclerose, da ingen dårligdomme skal stå i vejen for vores glæde ved de gode ting i livet,” fortæller Casper.

En aften fuld af overraskelser


’En Fest For Førligheden’ er blevet hold fire gange før – en gang i København og tre gange i Esbjerg.

Casper vil endnu ikke afsløre mange detaljer, da han tror på, at begejstringen vil være større, når forventningerne er mindre, men lidt kan han afsløre:

”Jeg kan love, at musikken både vil være velkendt og noget helt nyt, og så vil jeg også selv optræde. Og så kan jeg love, at det bliver en storslået aften med plads til både dans, sang, glæde, følelser og eftertanke” forsikrer han.

 

Der er ingen kommentar endnu