Gå til hovedindhold
TemaDe frivillige stjernerSe hele temaet

En frivillig stjerne: Johnny cykler for forskning i sclerose

16. april 2020
Kort fortalt

Høj musik, sved på panden og fart over cyklen er på programmet, når Johnny Roland og fitnesscentret LifeClub kører afsted til deres årlige spinningevent, hvor de samler ind til forskning i sclerose.

Johnny Roland til spinningeventen 'Sport2Life' i februar 2020. Foto: Lars Just

Johnny Roland har altid været fascineret af cykler. Først som barn, da han fik sin første guldfarvede racercykel og senere som voksen, hvor energien i spinninglokalet har været motivationen. 

Johnny har med sin kærlighed til cykler og spinning for syvende gang arrangeret spinningeventen 'Sport2Life'. Det har han gjort frivilligt sammen med fitnesscentret LifeClub i Roskilde i slutningen af februar i år, hvor deltagerne selv eller i hold cyklede i otte timer. I år har de samlet 362.667 kr. ind til forskning i sclerose og har slået deres rekord på 282.427 fra sidste år.

Selv har Johnny en ven, der har sclerose, og han kender to andre spinninginstruktører, der kører for Cykelnerven, som samler ind for en verden uden sclerose. Det inspirerede Johnny og LifeClub til at samle ind til sclerose, og de har arbejdet sammen med Cykelnerven siden.

”Samarbejdet med Cykelnerven har bare fungeret, og det blev hurtigt nemmere at være arrangør for en event. Sidste år kunne vi for alvor mærke forskellen, og jeg havde mere overskud til andre tiltag. Vi kørte for eksempel med vores eget cykeltøj, som vi havde fået designet”, forklarer Johnny.

 

Spinning giver fed energi

Den 54-årige Johnny fra Roskilde arbejder til daglig som chauffør i fødevarebranchen. Men selv om hans arbejder ligger langt fra spinningcyklen, så er det ikke tilfældigt, at det netop er cyklen, der er udgangspunktet for eventen. Johnny har nemlig siden han var helt lille haft en kæmpe kærlighed til cykler.

”Da jeg var lille, tog mine forældre mig med til en cykelhandler, for at købe en cykel. Jeg valgte en guldfarvet cykel, og jeg kan huske, at jeg fik lov til selv at cykle hjem fra cykelhandleren. Selv om der har været pauser siden, så er det altid cyklen, jeg kommer tilbage til”, griner Johnny.

Når man ser, at der kommer så mange penge ind til forskning, og at folk har en fantastisk dag, så er det det hele værd

Johnny Roland

En frivillig stjerne

Johnny voksede fra den gulvfarvede cykel, og da han blev voksen, startede han i et fitnesscenter og begyndte til spinning. Der gik ikke et år, før fitnesscentret manglede en instruktør, og Johnny trådte til.

”Jeg kan godt lide intensiteten og pulsen til spinning. Jeg synes, at energien var fed, og da de en dag manglede en instruktør, spurgte de, om jeg ville tage over. Og det ville jeg jo gerne”, fortæller Johnny.

Johnny har siddet på cyklen og undervist siden, og det er blevet til 20 år som instruktør. For ham handler spinning om meget mere, end at få nogle kilometer i benene.

”Man kan se, at dem, man underviser, faktisk forandrer sig positivt. Folk har sagt tak for den forandring, jeg har været med til at gøre for dem. Og selv om jeg siger, at det er dem, der træder i pedalerne, så er det dét, der gør, at jeg bliver ved”, fortæller Johnny.

 

Det er fedt at gøre en forskel

Det er også den forskel, han mærker, at han er med til at gøre, der driver Johnny, når han frivilligt kaster en masse tid og kræfter efter planlægning og indsamling af sponsorgaver, når han årligt afholder ’Sport2Life’ sammen med LifeClub.

”Når man slår sig så stort op, som vi gør til eventen, så kommer folk faktisk tit selv og spørger, om de må donere noget til eventen. Men jeg er også selv ude og spørge hos forskellige lokale – gerne flere gange i ugen. Jeg har den holdning, at hvis jeg ikke går ud og spørger, så får jeg heller ikke et ja”, fortæller Johnny.

Men de mange måneders planlægning slår ikke Johnny ud. Han er glad og stolt af den succes, de har fået med eventen.

”Når man ser, at der kommer så mange penge ind til forskning, og at folk har en fantastisk dag, så er det det hele værd”, fortæller Johnny og griner: ”Vi er klar igen næste år. Det er bare sjovt, og det er fedt at kunne være med til at gøre en forskel”.

 

Der er ingen kommentar endnu