Gå til hovedindhold

En vigtig invitation fra Ankestyrelsen, syv hurtige minutter og en betydningsfuld stemme

22. november 2017
Kort fortalt

En speciel invitation fra Ankestyrelsen gav Scleroseforeningens socialrådgivere mulighed for at dele de frustrationer, som flere af foreningens medlemmer oplever, når Ankestyrelsen kommunikerer til dem. Og den mulighed er vigtig for både medlemmerne og foreningen, forklarer socialrådgiver Camilla Beyer-Nielsen.

Thumbnail


Syv minutter. Så kort tid havde socialrådgiver i Scleroseforeningen Camilla Beyer-Nielsen, da hun skulle have Ankestyrelsens ansatte til at forstå, at der er problemer i kommunikationen til borgerne. Men selvom tiden var knap, stod budskaberne klart.

”Der er nogle forskellige steder, hvor Ankestyrelsens kommunikation kan virke uforståelig eller ligefrem uretfærdig, og det var nogle af de punkter, som vi gjorde klart i løbet af de syv minutter. Vi fortalte dem blandt andet, at de skulle formulere sig meget mere klart og ligefrem om, hvilke af borgernes synspunkter og oplysninger der har haft indflydelse på afgørelsen af en sag,” fortæller Camilla Beyer-Nielsen og uddyber:

 ”Derudover nævnte vi blandt andet, at børnefamilier har nogle helt særlige behov, som Ankestyrelsen bliver nødt til at have mere fokus på. For hjælpen til familierne kan være meget kompliceret at afgøre, da der hele tiden skal vurderes om det er hjælp til barnet eller til den voksne, der er tale om. Og det skal stå klart og forståeligt for familierne, hvad Ankestyrelsen har fokuseret på i afgørelsen.”

Tre kritiske stemmer udefra

Invitationen var sendt ud til tre kritiske stemmer, en advokat, en borgerrådgiver og Scleroseforeningen, der hver fik syv minutter og en efterfølgende debat til at pege på de punkter, som styrelsen burde se nærmere på, når det kommer til deres kommunikation. Det var foran 400 ansatte til Ankestyrelsens interne personalekonference her i efteråret. Men hvorfor fik Scleroseforeningens socialrådgivere lige invitationen, tænker du måske.

”Vi har jo fingrene nede i bolledejen, så det er nok derfor, de lytter til os. Vi har dagligt kontakt med vores medlemmer rundt om i hele landet og ved, hvilke problemer de har som ”almindelige” borgere,” lyder begrundelsen fra Camilla Beyer-Nielsen. 

”Normalt er kritiske borgerstemmer udefra ikke noget, Ankestyrelsen gør sig særlig meget i at behandle på deres interne personalekonference. Men i år ville de gerne undersøge, hvordan borgerne modtager og forstår den kommunikation, som Ankestyrelsen formidler ud. Det skyldes nok, at de tidligere på året lavede en undersøgelse, der viste, at borgerne var den gruppe, der var mest utilfredse med kommunikationen fra styrelsen. Så de ville gerne finde ud af, hvordan de får borgeren mere i centrum,” forklarer hun. 

En vigtig stemme, der bliver hørt

Selvom syv minutter ikke er lang tid, er det vigtig tid. Ligesom invitationen er noget, man bør være begejstret over at modtage, udtrykker Camilla Beyer-Nielsen.

”Vi kan på den her måde vise vores medlemmer og andre aktører, at Scleroseforeningen altså er en forening, der er aktive spillere i det politiske og borgeraktive område. Og det viser, at vi har en vigtig stemme, der bliver hørt," siger hun og uddyber: 

"Jeg tror, at en af grundende til, at vi blev spurgt, om vi ville deltage, var, at de ved, at vi er seriøse og fagligt virkelig kompetente. Vi har et unikt patienttilbud. Derfor vejer vores ord måske anderledes, fordi vi virkelig har fingrene nede i bolledejen. ”

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.