Gå til hovedindhold

Endelig kan du beholde støtte, mens din klagesag kører

22. juni 2017
Kort fortalt

Har du klaget over, at din kommune vælger at fratage dig nogle specifikke former for støtte, så får du nu ret til at beholde støtten, mens sagen kører, og det er et stort og vigtigt skridt mod bedre retssikkerhed.

Vejen har været både lang og snoet, men nu slås ét af Scleroseforeningens mærkesager endelig fast. Det bliver nemlig muligt at modtage enkelte former for støtte, i den tid din klagesag kører. Og det er et skridt i retningen mod bedre retssikkerhed for borgere med blandt andet sclerose.  

De enkelte områder som er omfattet, og som kan have interesse for mennesker, der har sclerose, er paragraf 95 og 96 i Serviceloven, som handler om kontant tilskud og BPA-ordning, samt paragraf 114 om støtte til bil for mennesker der har fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser.

Du har ret til din ydelse under behandling af din klage

Har du klaget til ankestyrelsen over kommunens afgørelse om, at du ikke længere kan modtage en af disse former for støtte, så har du stadig ret til den, i de fjorten uger det tager at behandle og få svar på klagen. 

De glædelige nyheder, som er til fordel for flere med sclerose, er båret frem af Dansk Folkepartis Karina Adsbøl og Radikale venstres Marianne Jelved, der har kæmpet for sagen. 

Og nu har de fået et flertal i folketinget med på lovforslaget, som bliver færdigbehandlet i løbet af sommeren og derefter forventes at træde i kraft fra den 1. januar 2018. 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.