Gå til hovedindhold

Fælles kamp for mere forskning

6. juli 2020
Kort fortalt

Hele sommeren er der landet over blevet cyklet, løbet, walk’et og på andre kreative måder – sammen hver for sig – taget skridt i kampen mod sclerose. Opbakningen har været stor fra både velkendte og nye ansigter for at sætte sygdommen på danmarkskortet og samle penge ind til forskning i sclerose.

14. maj - 1. juni 2020

Coronastafetten

Et velgørende stafetløb blev skudt i gang på Rådhuspladsen i København midt i coronakrisen. Idéen kom fra gymnasielæreren, Lise Rejnhold, og målet var i fællesskab at samle penge ind til forskning i sclerose. Depechen blev givet videre 210 gange og små tre uger senere nåede den spidsen af Danmark. Undervejs har deltagerne sikret tæt på 50.000 kroner til forskning i sclerose og en masse omtale i medierne. Tak til jer alle!

30. maj 2020

MS Virtual Run

Et af verdens første virtuelle løb for en verden uden sclerose. Over hele Danmark løb 1000 mennesker en selvvalgt distance på World MS Day for at markerer kampen mod sclerose og fejre alle, som lever med sclerose inde på livet. Sammen lykkedes det at samle over 70.000 kroner ind til den vigtige forskning. 

Juni 2020

YOU GO GIRL

I år blev en enkelt dag til en hel måned. Over hele landet gik kvinder, mænd og børn sammen eller hver for sig hele juni for alle de danskere, som hver dag lever med sclerose. Også Scleroseforeningens direktør, Klaus Høm, gik et walk med sin kone og deres to børn: 

Selv om vi kun var min lille familie, der gik sammen, havde vi alle en følelse af at være en del af en større bevægelse mod sclerose. Et vigtigt skridt for hver af de nu 16.542 danskere, som lever med sclerose.

Klaus Høm

Direktør i Scleroseforeningen

Juli 2020

MS Challenge: 165 km Summer Challenge

Scleroseforeningens bud på en sjovere sommer til aktive familier, der elsker en god udfordring. Nogle løb, andre cyklede og flere gik 10 meter for hver en af de nu over 16.500 danskere med sclerese, der måske ikke selv kan. Kun deltagernes fantasi satte grænsen for, hvordan kilometerne kom i hus. På den sidste, seje dag kunne hver deltager – store som små – tage en flot medalje om halsen. Vel fortjent!

5.-6. september 2020

MS Bike

Scleroseforeningens tilbagevendende ultraløb for de helt særligt rå, som kan lide at kombinere fundraising med en hård fysisk udfordring. +700 km fra Skagen til København på 30 timer. Igen i år er det en skøn blanding af ultra-ryttere, pårørende og enkelte med sclerose, som tager udfordringen op og fundraiser så mange penge som muligt til forskning i sclerose. 

Du kan heppe dem hele vejen på https://www.facebook.com/MSCHALLENGE

15.-20. september 2020

Cykelnerven

Cykelnerven indtager for syvende år i træk de afgørende Tour de France-stigninger, men for første gang skal rytterne møde bjergene i efterårsklima, og denne gang kommer de næsten til at lægge på hjul af de kendte Tour-ryttere. 

Der er ingen kommentar endnu