Gå til hovedindhold

Femmandshold til MS RUN i Århus

4. marts 2019
Kort fortalt

Sammen med familie og venner løber Camilla Kristensen MS RUN i Århus. Camilla fik konstateret sclerose i 2008, og en anden løber på holdet har en mor med sclerose – holdet har derfor sclerose helt tæt på, og med MS RUN vil de bidrage til forskning i sclerose på en måde, de ikke har prøvet før.  

Camilla Kristensen er 41 år og SOSU-hjælper. Hun hørte allerede om MS RUN i starten af 2018, men på det tidspunkt var hun usikker på, om hun stille op. Men nu har Camilla fået samlet femmands-holdet ’Team Spirit’, som hun løber med til MS RUN lørdag den 30. marts.

”Da jeg læste om MS RUN sidste år tænkte jeg, at det var en fin og anderledes måde at samle penge ind til forskning i sclerose. Men jeg følte, at det var lidt grænseoverskridende for mig at skulle bede folk om at støtte min indsamling i forbindelse med løbet og få folk med på et hold. Men i år tænkte jeg, at jeg ville kaste mig ud i det, så jeg spurgte min familie og et par venner, om de ville med, og de sagde ja uden at blinke. Så nu er vi fem løbere på holdet, og tre der gerne vil med på cykel”, fortæller Camilla.

Camillas søster og mor er med på sidelinjen med opbakning og forsyninger, når Team Spirit skal løbe med på MS RUN, og det er en støtte, Camilla fremhæver som utrolig dejlig.

Sclerose er ikke en hindring

Selvom Camilla har haft sclerose i over 10 år, lader hun ikke sygdommen stoppe hende i at være aktiv og løbe med på et løb som MS RUN.

”Både jeg og de andre løbere på holdet er vante motionsløbere. Min sclerose har indtil videre ikke begrænset mig i at løbe på det plan, jeg gør nu, og jeg bekymrer mig heller ikke om, om jeg nu kan løbe med på MS RUN – det skal jeg nok klare. Vi fem på holdet løber 50 kilometer, som vi fordeler på 10 kilometer på os hver, så det er jo ikke fordi, jeg skal ud og løbe helt uprøvede mange kilometer”, siger Camilla

En udfordrende og rørende oplevelse

For Camilla er selve løbet til MS RUN ikke en udfordring – men det er en personlig udfordring for hende at skulle bede venner, familie og bekendte om at støtte hendes indsamling:

”Det er svært og grænseoverskridende for mig at sprede budskabet om, at jeg løber for at samle penge ind til forskning i en sygdom, jeg selv har, og bede folk om støtte til det. Men jeg har lynhurtigt fået samlet mange penge ind, fordi folk simpelthen har været så søde og gode til at give et bidrag – familie, venner og folk jeg ikke har snakket med i 100 år har betalt ind, og det har været meget rørende og stort at opleve”.

Camilla og det øvrige Team Spirit glæder sig til at komme ud og løbe til fordel for sclerosesagen og være sammen på en helt ny og aktiv måde.

Der er ingen kommentar endnu