Gå til hovedindhold

”Find en hobby, der får dig til at tænke på andet end sygdom”

20. januar 2021
Kort fortalt

For 49-årige Tina Jensen blev sclerose starten på et helt nyt liv. Hun startede til ridefysioterapi, forelskede sig i ridning, og i dag er hun danmarksmester i paradressur. Selvom gangfunktion og træthed spænder ben, så ville hun ikke undvære de oplevelser, hun har fået gennem ridningen.

Foto: Carsten Bundgaard.

Havde jeg ikke fået sclerose, havde jeg …

været helt almindelig. Nydt at gå på arbejde, spist ude og hygget mig. Men så havde jeg måske ikke opdaget ridning, og jeg havde ikke fået alle de oplevelser gennem ridningen, som jeg har fået nu.

Sclerose gør mig ked af det, fordi …

man har ondt. Det fylder. Der er så mange ting, man skal være forberedt på, når man skal ud ad døren. Man skal tænke over, hvad man skal have med, hvor lang tid man er ude, og hvad man har brug for.

Jeg havde aldrig klaret mig uden …

min familie, min træning og hesten. Og så mine kreative projekter, de er min redning. De fungerer også som ergoterapi for hænderne.

Gid jeg havde vidst noget før, at …

en psykolog kan afhjælpe de negative ting, der dumper ned, når man bliver syg. En psykolog kan også lære en at forstå sin krop igen, og det ville jeg gerne have vidst før.

Hvis jeg skulle give et råd til andre, ville jeg sige …

find en beskæftigelse, som får dig til at tænke på noget andet end sygdom. For mig er det træning og mine hobbyer. Og så prøver jeg at tænke positivt, så hvis det er dårligt vejr, glæder jeg mig over, at jeg kan tænde for stearinlysene i hele huset.

Der er ingen kommentar endnu