Gå til hovedindhold

Find inspiration i tantra og få bedre sex

13. juli 2016
Kort fortalt

Når du har sclerose og døjer med fysiske udfordringer og træthed, kan tantra være genialt til at højne nydelsen og få bedre sex. Tantra handler nemlig ikke om store fysiske udfoldelser, men tværtimod om nærhed og om at mærke efter i kroppen – og om at nyde på et helt andet plan, end du måske er vant til. Læs med her og find ud af, hvorfor og hvordan du kan få glæde af de tantriske teknikker.

Thumbnail

”Åh nej,” tænker du måske. ”Tantra, er det ikke sådan noget med meditation, og hvor man ikke må få orgasmer? Skal jeg nu til at være spirituel oven i alt det andet?”

Men bare rolig. Du behøver hverken være spirituel eller meditere for at få glæde af de tantriske teknikker, og du må gerne få orgasmer (faktisk anbefaler jeg, at du får så mange som muligt, fordi de kan være med til at dæmpe kramper og spasmer). 

Tantra er nemlig meget mere end åndelige øvelser. For at sige det ligeud handler tantra i høj grad også om erotik og liderlighed, om at mærke dine kønsorganer og din krop på en måde, du måske aldrig har mærket den før, og om at finde ind til, hvordan lige præcis din krop virker, og hvad den tændes af. Det handler om at finde nye, erogene zoner, om at være tæt på hinanden og virkelig se hinanden.

Hvad er tantra

Tantra stammer oprindeligt fra grene af buddhismen og hinduismen, hvor de tantriske teknikker blev brugt i forbindelse med sex til at opnå forening mellem det maskuline og det feminine og med det guddommelige. Sådan bruges det stadig, men i dag bruges tantra også i høj grad til at finde ind til de maskuline og feminine grundessenser, som sammen og brugt på den rigtige måde kan føre tantriske udøvere til seksuelle ekstaser.

Jeg kender flere, som har dyrket tantra gennem en årrække, og de siger alle sammen, at de troede, de havde god sex før, men slet ikke havde nogen idé om, hvor godt det kan være. Tantra er ganske enkelt – også - virkelig god sex.

Samfundet oplever i disse år en høj grad af pornoficering, og sex foregår ofte med fokus på penetrering, friktion (når penis bevæger sig hurtigt ud og ind af skeden) og orgasme. Det er der ikke noget galt i, men ofte går nydelsen og nærheden tabt, og vi glemmer, at sex er meget mere end samleje. Sex bliver i mange tilfælde – ubevidst - på mandens præmisser, og kvinden mister efterhånden lysten, uden at nogen af parterne forstår hvorfor.  

I tantra er fokus på penetrering, friktion og orgasme minimal og flyttes i stedet til berøring, nærvær og langsom opbygning af nydelse og ekstase.

Vil du vide mere om tantra sex, kan du med fordel google "tantra sex guide" og finde mere viden.

Tantra og sclerose

Netop derfor kan det være en god idé at finde inspiration i tantraen, når du har sclerose. Tantra kræver nemlig ikke de store, gymnastiske udfoldelser, og du kan finde stor glæde i det, selvom du døjer med rejsningsproblemer, nedsat følsomhed, handicap, træthed og/eller andre symptomer.

Tantra kan nydes, selvom du ikke er i stand til de store fysiske udfoldelser, og både du og din partner vil opleve større nærhed, kærlighed og glæde, når I fokuserer på nærheden og langsommeligheden i stedet for at tro, I skal kunne alt muligt, som sclerosen forhindrer, for at have god sex.

Her kommer nogle forslag, I kan prøve jer frem med:

 • Start med at sætte god tid af. Få ungerne passet, sluk telefonen og beslut jer for at sætte nærværet i fokus. I kan med fordel bruge musik, når I øver jer på tantra, fordi musikken er med til at slå hovedet fra og gør det nemmere at komme ned i kroppen og mærke efter. Hvis I bruger Spotify eller en anden musiktjeneste, kan I søge på ”tantra”, så kommer der en masse forslag til musik, som egner sig specielt godt til sex.

  Nogle er til tunge techno-agtige basrytmer, andre foretrækker mere stille, spirituelt inspireret musik. Meget tantramusik bevæger sig fra det ene til det andet og inspirerer dermed til, hvornår I skal være langsomme, og hvornår I kan sætte lidt mere fart på. Prøv jer frem og find det, I bedst kan lide. Prøv også at være åben for noget andet musik, end I plejer. F.eks. oplever mange, som ellers ikke bryder sig om techno, at de tunge rytmer sætter gang i de seksuelle urinstinkter. Vær nysgerrige.
   
 • Giv hinanden – eller blot den ene, hvis du ikke kan give massage pga. sclerosen -  tantra massage. Det behøver ikke være på en bestemt måde, det vigtige er, at både du og din partner mærker efter, hvad der sker i kroppen. Vær langsomme og nærværende. Som giver er du hele tiden opmærksom på, hvordan modtageren reagerer, og hvordan det føles i dine hænder og din krop, og som modtager forsøger du hele tiden at være til stede og mærke efter i kroppen og mærke din partner i stedet for at lade tankerne tage på langfart.

  Som giver kan du hele tiden pirre din partner; lad hænder og fingre kredse om og strejfe kønsorganerne og andre erogene zoner, byg hele tiden spændingen og nydelsen op, til det næsten ikke er til at holde ud, men alligevel uden at falde for fristelsen til et hurtigt, friktionsbaseret samleje.   
   
 • Afslut eventuelt massagen med en intimmassage. En intimmassage er massage af kønsorganerne, som kan afsluttes med eller uden orgasme, men hvor der under alle omstændigheder pirres, drilles og ægges i lang tid, så energien og nydelsen opbygges i så lang tid som muligt. Hvis du tilmelder dig mit nyhedsbrev, får du en gratis guide til erotisk massage og intimmassage.

  Det er helt uforpligtende, og du kan altid afmelde nyhedsbrevet igen. Der findes også mange gode guides rundt om på nettet, både med og uden video – brug google og find dem, du bedst kan lide. Husk altid at bruge masser af olie og/eller glidecreme, når I giver massage og intimmassage!
   
 • Vær langsomme, når I har samleje. Uanset hvilken stilling, I bruger, så bevæg jer laaaangsomt. Så langsomt, at I ind imellem næsten ikke bevæger jer. I stedet for at have fokus på friktion og orgasme, så mærk i stedet for, hvordan det faktisk føles. Mange oplever, at de faktisk aldrig har mærket rigtigt efter før, og nydelsen ved at være helt stille og langsomme og mærke, hvordan penis fylder skeden ud og blot lave bittesmå, langsomme bevægelser, kan være enorm og meget pirrende.

  Forsøg, om I kan være fuldstændig ligeglade med, om der kommer en orgasme ud af det eller ej, og lad være med at arbejde henimod den – forlæng i stedet nydelsen, til den er så stor, at det næsten føles umuligt at rumme den. Jo længere tid I kan lege med nydelsen og nærværet, jo bedre vil orgasmen være, hvis og når den endelig kommer.
   
 • Find inspiration på nettet, i videoer og i bøger. Jeg vil især anbefale bøger af Anne Sophie Jørgensen og ”Kvindens Nydelse” af Ylva Franzén, som lånes på biblioteket.

Jeg håber, du har fået mod på at snuse til tantraens verden. Tantraen kan nemlig ikke alene tage din seksualitet til nye højder, den kan også være med til at bringe dig og din partner tættere sammen og styrke jeres kærlighed til hinanden. Mange, som giver sig i kast med tantra, fortæller, at de aldrig har haft bedre sex og et bedre forhold til partneren. 

Så prøv det. Det skader i hvert fald ikke, og I kan jo bare holde op igen, hvis I ikke synes, det er noget for jer.

I næste nyhedsbrev kan du læse om, hvordan du taler med sundhedspersonale om sex og seksualitet. Det kan føles grænseoverskridende at skulle snakke med sin læge, fysioterapeut, hjemmesygeplejerske e.l., men det kan være nødvendigt, og jeg vil give dig nogle gode tips til, hvordan du tager hul på emnet på en god måde.

I mellemtiden er du altid velkommen til at skrive til mig på sexolog@elseo.dk, hvis du har forslag til emner, du godt kunne tænke dig, jeg skriver om, eller hvis du har ris eller ros. Du kan også følge mig på Facebook her , hvor jeg jævnligt poster links til blogindlæg om sygdom og seksualitet. Du kan også finde dem på min hjemmeside.

Rigtig god fornøjelse – og god sommer!

Der er ingen kommentar endnu