Gå til hovedindhold

Forskningspuljen ”Bedre liv med sclerose”

27. juni 2018
Kort fortalt

De 1,5 millioner kroner fra forskningspuljen "Bedre liv med sclerose" er nu blevet uddelt. Se hvilke projekter, der har modtaget støtte. 

For første gang nogensinde har Scleroseforeningen uddelt forskningsmidler til scleroseforskning, der på ikke-medicinske områder sigter på at gøre hverdagen bedre for mennesker med sclerose. 1,5 millioner kroner blev uddelt af et bedømmelsesudvalg, der var nedsat specifikt til denne opgave.

Scleroseforeningen modtog 7 ansøgninger, og bedømmelsesudvalget valgte at støtte tre af disse.

De tre projekter undersøger følgende:

1) Et registerstudie, der undersøger arbejdsmarkedstilknytning blandt mennesker med sclerose. Dette studie kan bidrage til at sikre bedre muligheder for at mennesker med sclerose, der ønsker det, kan blive på arbejdsmarkedet.

2) Et antropologisk studie, der indsamler viden om behov og ønsker hos mennesker med sclerose samt erfaringer fra både patienter og pårørende om hvilke strategier og initiativer, der kan være med til at sikre et godt hverdagsliv med sclerose. Projektet kan være med til at give en stemme til mennesker med sclerose, øge synligheden af deres hverdagsliv, og bidrage til den offentlige debat med viden om mennesker med sclerose og deres ønsker og behov.

3) Et træningsstudie, der undersøger hvordan konditionstræning påvirker hjernens samlede volumen, specifikke områder af hjernen samt kognition hos mennesker med sclerose. Projektet kan give viden om den daglige trænings betydning for både konditionen, funktionsevne, træthed og det psykologiske hos mennesker med sclerose.

Forsknings- og dokumentationschef i Scleroseforeningen, Lasse Skovgaard, udtaler om uddelingen af forskningsmidlerne:

”Det har i mange år været et ønske – ikke mindst blandt medlemmer – at foreningen også skulle uddele midler til forskning udenfor det medicinske område. Ved at støtte disse tre projekter vil foreningen bidrage væsentligt til at skaffe viden, der kan gøre hverdagslivet bedre for mennesker med sclerose.”

Der er ingen kommentar endnu