Gå til hovedindhold

Forsøgspersoner søges til forskningsprojekt

9. januar 2019
Kort fortalt

Der søges lige nu forsøgspersoner til et forskningsprojekt, der skal undersøge effekterne af fysisk aktivitet og træning tidligt i sygdomsforløbet med sclerose.

Scleroseforeningen

Kan træning være med til at bremse sygdomsudviklingen tidligt i sygdomsforløbet?

Forsøgspersoner søges til forskningsprojekt, der skal undersøge effekterne af fysisk aktivitet og træning tidligt i sygdomsforløbet med sclerose. Projektet udføres i et samarbejde mellem Aarhus Universitet og regionale sclerose-klinikker (Aarhus, Holstebro, Kolding, Sønderborg, Esbjerg, og Odense).

Den nyeste forskning indikerer, at fysisk træning muligvis kan være med til at passe på hjernen og bremse sygdommen yderligere end medicinsk behandling alene. Samtidig er der konsensus om, at der er et særligt effektivt ”behandlingsvindue” tidligt i sygdomsforløbet. 

Kan jeg deltage?

Deltagere skal opfylde følgende kriterier:

• Du skal være mellem 18 og 60 år. • Du skal have fået diagnosen attakvis sklerose indenfor de seneste 2 år (tidligst d. 1/1 2017).

• Du skal være tilknyttet én af følgende sclerose-klinikker: Aarhus, Holstebro, Kolding, Sønderborg, Esbjerg eller Odense.

• Du skal kunne komme til indledende og afsluttende tests på Aarhus Universitet.

Vil du være med?

Hvis du kunne tænke dig at bidrage til forskningen og samtidig selv sætte fokus på en sund og aktiv livsstil, så tag endelig kontakt til den projektansvarlige for nærmere og uforpligtende information:

Morten Riemenschneider

Mail: mori@ph.au.dk

Telefon: 22855185

Der er ingen kommentar endnu