Gå til hovedindhold

Frivillige indsamlere har det sjovt og gør en forskel

22. februar 2018
Kort fortalt

Når butiksindsamlingen 2018 skydes i gang i uge 12, er Louise Kathrine Memborg koordinator på indsamlingen for lokalafdelingen Aalborg og Jammerbugt for fjerde år i træk. Gennem de fire år har Louise oplevet de lokale frivillige indsamleres stærke engagement og all-in indsats i butiksindsamlingerne. Det er et engagement og en indsats, som har betydet, at lokalafdelingen Aalborg og Jammerbugt var den lokalafdeling, der samlede næstmest ind til den vigtige forskning i sclerose i både 2016 og 2017.

Det er sjovt at være frivillig

Louise har også oplevet, at de frivillige indsamlere er gået til deres opgaver med gåpåmod, og at de har det sjovt, mens de opstiller indsamlingsbøsser og afhenter dem i butikkerne:

”Som frivillig indsamler på butiksindsamlingen har man til opgave at være på udleveringsstedet for indsamlingsbøsserne, opstille dem i butikkerne og afhente dem igen, når indsamlingen er slut i uge 25. Mine erfaringer med de frivillige indsamlere er, at de alle gør et virkelig flot stykke arbejde! Mange fortæller også, at det har været en sjov oplevelse at gå fra butik til butik og føle, at man gør en indsats for noget vigtigt. Som koordinator har jeg udleveret ruter over tidligere butikker, der har sagt ja til at have indsamlingsbøsser stående. Og det virker som om, at mange af de frivillige synes, det er sjovt at se de her tidligere ruter, fordi der så går lidt sport i at få så mange som muligt af de tidligere butikker til at sige ja igen, ” fortæller Louise om sit frivillige arbejde med butiksindsamlingen.

Alle kan være med

Louise fremhæver også, at alle kan melde sig som frivillig indsamler – man behøver hverken at være stærk, hurtig eller stor for at opstille eller afhente indsamlingsbøsser i butikkerne. Derfor er det også helt op til de enkelte frivillige, hvordan de vil afhente de ofte ret tunge indsamlingsbøsser i uge 25, når butiksindsamlingen er afsluttet:

”I de år jeg har været koordinator, har de frivillige indsamlere afhentet indsamlingsbøsser over flere dage. Når indsamlingsbøsserne er fyldt godt op med småmønter, er det jo ikke ligefrem let at bære rundt på flere ad gangen, og derfor er der mange, der vælger at afhente dem af flere omgange. Det gør det også muligt for alle at melde sig som indsamler, selvom man måske ikke kan bære så meget af gangen, eller gå så langt” fortæller Louise.

Louise ser frem til endnu et år som koordinator, hvor hun igen skal være med til at kysse sclerose farvel sammen med en masse glade og engagerede frivillige indsamlere.

 

Vind fantastiske præmier

I forbindelse med butiksindsamlingen i 2018 kan du som frivillig indsamler være med i konkurrencen om fantastiske præmier. Du kan vinde en rejse for to til det skønne Paris, et ophold i Dronningens Ferieby eller et todages minicruise til Oslo for fire personer med DFDS. Du får et lod til konkurrencen for hver indsamlingsbøsse, du afhenter i butikkerne.

Der er ingen kommentar endnu