Gå til hovedindhold

Gå til fysioterapeut i udlandet

20. december 2013
Kort fortalt

Kunne du godt tænke dig at kombinere en udlandsrejse med træning og fysioterapi? Det er der mulighed for, hvis du modtager vederlagsfri fysioterapi. Så kan du nemlig få dækket dine behandlingsudgifter i udlandet af det offentlige.

Hvis du ønsker at gennemgå et intensivt træningsforløb hos en fysioterapeut og samtidig har planer om at tage sydpå, er det værd at undersøge mulighederne for at kombinere udlandsrejsen med et behandlingsophold i udlandet.

Hvis du selv betaler rejsen og opholdets udgifter og lægger ud for udgifterne til fysioterapeuten, har du nemlig mulighed for at få refusion, og modtager du vederlagsfri fysioterapi, har du faktisk mulighed for at få fuld refusion for din udgift til behandling – også hvis den foregår i udlandet.

Udendørs træning ved Solkysten

Et af de steder, som tilbyder behandling i udlandet for mennesker med sclerose, er Vita Sana, som tilbyder ophold på resorts beliggende på Solkysten nær Málaga i Spanien. Vita Sana tilbyder individuelle ophold fra 4.990 kr./uge, som inkluderer forventningssamtale med specialuddannet fysioterapeut inden afrejse, træning under opholdet i forhold til personlig målsætning og opfølgning efter hjemkomst.

Hos Vita Sana tilbydes fysioterapi og andre behandlinger efter ønske, og undervisningen finder ofte sted i naturen i det milde klima. Med lægehenvisning kan du få støtte for dine fysioterapibehandlinger både fra den almindelige offentlige sygesikring, og hvis du er medlem af ”Sygesikringen Danmark” får du også derfra. Og uanset om du er berettiget til vederlagsfri fysioterapi eller ej, kan du få dækket sygesikringsandelen for dine behandlinger.

Ved et behandlingsforløb i udlandet skal du påregne at lægge ud for udgifterne til fysioterapien. Det betyder, at du betaler det fulde beløb både for ophold og fysioterapi inden afrejse, og efterfølgende får refunderet beløbet for fysioterapi via din kommune, Sygesikring Danmark eller forsikringsselskab.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.