Gratis kursustilbud i 65 kommuner
Rigtigt mange danske kommuner tilbyder kurser til borgere og deres pårørende, der har brug for at håndtere de udfordringer, som kronisk sygdom medfører i hverdagen. Kurserne hedder ’Lær at tackle kronisk sygdom’, og de er ganske gratis

Kurset ’Lær at tackle kronisk sygdom’ henvender sig til mennesker, der lever med en kronisk sygdom og pårørende, der lever med en partner eller forælder, der har en kronisk sygdom.
”Alle, der ønsker at få en bedre forståelse af at være familie med sygdom tæt på, kan få gavn af kurset. Vi arbejder med en lang række redskaber, som hjælper dig til at undgå, at sygdommen får overtaget i hverdagen, og vi snakker om, hvad man kan gøre, når det bliver svært,” fortæller Lea Hegaard, chefkonsulent i Komiteen for Sundhedsoplysning.
Kurset består af seks mødegange á 2,5 time per gang, og mindst én af de to undervisere er mennesker, der selv har en kronisk eller langvarig sygdom.
Kurset giver redskaber til at tackle hverdagen
Kurset giver dig konkrete redskaber til at tage hånd om de konsekvenser, sygdommen har, giver inspiration til at håndtere hverdagen med eksempelvis smerter og træthed, ligesom der arbejdes med de bekymringer, som sygdommen og dens følger medfører.
”Vi ved, det virker. Der er rigtigt mange, der får meget ud af kurserne, og derudover er der mange, der oplever et fællesskab i at møde andre med mange af de samme udfordringer og tanker, som man selv står med,” siger Lea Hegaard.
Praktisk information
De fleste kommuner afholder kurset én gang hvert forår og hvert efterår, men det varierer meget. Hvis du har lyst til at deltage på kurset eller høre mere, så tag kontakt til din kommunes koordinator.
Læs mere om kurset
Udover kurset Lær at tackle kronisk sygdom, findes også kurserne Lær at tackle kroniske smerter, Lær at tackle angst og depression og Lær at tackle job og sygdom. Alle deltagere og instruktører har i øvrigt tavshedspligt.
Kurserne udbydes af kommunerne i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og Sundhedsstyrelsen.