Gå til hovedindhold

Guldfireren cykler for sclerose

23. januar 2014
Kort fortalt

De fire deltagere i den berømte Guldfirer, som vandt OL-guld i Atlanta i 1996 genoptager den fælles træning, inden de deltager i Scleroseforeningens cykelevent i Pyrenæerne

De glæder sig til at skulle træne sammen igen. Og de glæder sig over at kunne støtte en god sag.

Eskild Ebbesen, Niels Laulund, Victor Feddersen og Thomas Poulsen indskrev sig i den danske idrætshistorie, da de i 1996 vandt olympisk guld i roning.

Nu samles de igen til træning.

De fire topidrætsfolk, som har roet et hav af OL- og VM-medaljer hjem til Danmark, vil nemlig deltage i Cykelnerven – Scleroseforeningens nye event, hvor deltagerne skal cykle over seks bjerge i de franske Pyrenæer i løbet af tre dage i juni. Tre uger senere skal Tour de France feltet over tre af de samme bjerge.

De fire OL-vindere er stadig alle i fin form, så udfordringen for dem bliver ikke at kunne klare turen over bjergene. Men de har altid trænet intensivt, så den gode form holdes ved lige ved kortere, men meget hårde træningsseancer. Derfor bliver det den forholdsvis lange tid i sadlen, som bliver udfordringen for Guldfireren. Skuldre og bagdel skal vænnes til fem-seks timer på cyklen.

Vil gerne betale tilbage

Der er flere årsager til, at Guldfireren har meldt sig på banen som deltager i Scleroseforeningens cykelevent.

Niels Laulund:

”Som roer i Guldfireren er du super egoist, og nu vil jeg da gerne betale lidt tilbage. Og hvis vi kan bruge Guldfirerens brand på en god sag som den her, så er jeg med.”

Eskild Ebbesen:

”Vi har støttet forskellige projekter og patientforeninger, og sclerose er en særlig sygdom, hvor der i høj grad er brug for hjælp og støtte.”

Thomas Poulsen:

”Jeg har været med til at vinde meget inden for roningen, og der ligger en stor indsats bag de sejre. Nu kan jeg måske – ved en forholdsvis lille indsats – være med til at blive brugt i en god sags tjeneste. Så det synes jeg er fint.”

Victor Feddersen:

”Jeg har ikke selv haft sclerose tæt på, men jeg har en nabo, som har sygdommen, og jeg er meget glad for at vi på den her måde kan hjælpe – særligt fordi vi kan gøre det som det gamle Guldfirer-hold”.

Giver tip og tricks

De fire roere flyver til Frankrig med de øvrige deltagere i Cykelnerven den 25. juni og deltager så i tre dages cykling, hvor de cykler over bl.a. det berømte Tour de France bjerg Tourmalet, hvor årets Tour meget vel kan blive afgjort.

Deltagerne i Cykelnerven vil komme til bjergene med en vidt forskellig baggrund – fra den almindelige motionist, som beslutter sig for at træne sig op til det eventyrlige togt over seks bjerge, til den erfarne cykelrytter og motionist, som har tusindvis af højdekilometer.

De fire fra Guldfireren glæder sig til at deltage og møde de andre deltagere, som også holder af udfordringer - som f.eks. at cykle små 6.000 højdemeter i Pyrenæerne på tre dage. Skulle der være en deltager, som får brug for et godt tip eller tricks, når der for alvor skal præsteres op ad bakken, så findes der ikke mange andre, som er mere velegnede til det, end de fire fra Guldfireren. Og det vil de meget gerne stille op til, når det går løs i Pyrenæerne i juni.

Der er ingen kommentar endnu