Gulerodsmos
Denne gulerosmos er let og frisk og passer perfekt til fx fisk eller kylling. Når du først har lavet den én gang, bliver den hurtigt dit “favorit-tilbehør”. Gulerødder indeholder A-vitamin, som er godt for din hud og beskytter den mod solens stråler.

Ingredienser:
200 g gulerødder
1 spsk hørfrøolie (eller olivenolie)
1 spsk øko mayonnaise
1/2 citron + revet skal derfra
1 håndfuld ristede valnødder eller græskarkerner
Salt og peber
Krydderurter til pynt. Basilikum eller citronmelisse.
Fremgangsmåde:
• Vask gulerødderne godt og skær dem i mindre stykker ca. 3 cm lange.
• Kom gulerødderne i en gryde og dæk dem med vand. Bring vandet i kog og kog gulerødderne møre i omkring 15 min. Skyld dem i koldt vand og lad dem køle.
• Rist nødderne eller kernerne på en pande et par minutter, til de bliver let gyldne.
• Kom de afkølede gulerødder i en blender eller minihakker sammen med hørfrøolien og blend det til en grov mos. Kom mosen i en skål og rør mayonnaise, salt, peber og halvdelen af nødderne, i. Riv også citronskallen og pres den halve cirtron med i skålen. Rør det hele godt sammen med en ske og smag til lidt af gangen med salt og peber. Pynt med resten af nødderne og basilikum eller citronmelisse.
Velbekomme!
Opskriften bringes i samarbejde med MS, KOST & LIVSSTIL