Gå til hovedindhold

Har dit barn brug for en ekstra ven?

27. december 2016
Kort fortalt

Det kan være svært at være barn, når ens nærmeste påvirkes af en sygdom som sclerose. Men Professionshøjskolen Metropol har fået en idé, som de håber, der kan hjælpe.

Thumbnail

 

Tekst: Ninett Rohde

Når en sclerosediagnose bliver en del af familien, påvirker det ikke kun mennesket med diagnosen, men alle omkring ham eller hende. Midt i mylderet af følelser og praktiske ting, der skal ordnes, står der måske et barn, der har brug for støtte. Dét har Professionshøjskolen Metropol nu fundet en løsning på. 

Metropol har med støtte fra Egmont Fonden lavet projektet BørneBuddies, hvor studerende frivilligt hjælper raske børn, der oplever sygdom eller dødsfald i familien. 

Dit barn vil gennem projektet få tilknyttet sin egen personlige børnebuddy, som kan agere alt fra lektiehjælp og selskab til fritidsaktiviteter til en ven at snakke, lege eller gå i biografen med. 

Alle BørneBuddies har modtaget undervisning omkring det at være barn i en familie ramt af kritisk sygdom eller dødsfald. Derudover har de alle skulle aflevere straffe- og børneattest for at blive en del af korpset af frivillige venner.

Projektet er et tilbud til børn i Storkøbenhavn i alderen 6-15 år, og du kan få en ven tilknyttet dit barn i 10 timer om måneden i fire måneder. Det koster intet at være med.

Hvis en Børnebuddy lyder som noget for dit barn eller et barn, du kender, så ring eller skriv til projektleder Dorte Vilstrup på 23 73 33 17 eller skriv på mail: boernebuddies@phmetropol.dk

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.