Gå til hovedindhold

Institut for Folkesundhed søger deltagere til projekt

5. december 2017
Kort fortalt

Deltagere søges til forskningsprojekt: Effekten af aldring på sklerosepatienters neuromuskulære funktion og fysiske funktion. Institut for Folkesundhed står bag. 

Det er velkendt at multipel sklerose (MS) er forbundet med forandringer i fysisk funktion (fx gangfunktion) såvel som i neuromuskulær funktion (fx muskelstyrke i benene) i takt med at sygdommen udvikler sig. Dette skyldes i høj grad forandringer i nervesystemet. Dog vides der meget lidt omkring disse forandringer blandt ældre personer med MS, på trods af at ca. 1/3 er over 60 år. Vi ønsker at indsamle denne viden for bedre at kunne tilpasse de tiltag der tilbydes ældre personer med MS, fx forebyggelse eller rehabilitering med henblik på at opretholde et højt niveau af fysisk funktion.

Hvad undersøges?

Formålet med forskningsprojektet er derfor at undersøge 1) hvorvidt aldersrelaterede forandringer i fysisk funktion (bl.a. gangfunktion) og neuromuskulær funktion i benene (bl.a. nervesystemets kontrol af musklerne) hos personer med MS er forskellige sammenholdt med det der ses hos kontrolpersoner med samme alder og køn, og 2) hvordan aldersrelaterede forandringer i fysisk funktion kan forklares ud fra forandringer i neuromuskulær funktion i benene. 

Sådan kommer du med:

Krav til personer med MS der ønsker at deltage: alder (18-59 år eller over 60 år), har bevaret gangfunktion (kryk/stok eller rollator er tilladt), selv kan transportere sig til Aarhus til en/to forsøgsdag(e) (udgifter dækkes), der ikke er gravid eller har andre nervesygdomme end MS. 

Mere info

Hvis du er interesseret i at høre mere om forsøget, kan du kontakte forsøgsansvarlige:

Lars Hvid, Postdoc/PhD,

lhvid@ph.au.dk 

mobil 93508717

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.