Gå til hovedindhold

Jeg cykler for at støtte den forskning, der hjælper min søn

19. marts 2018
Kort fortalt

Selvom Mogens Larsen fra Svendborg har rundet de 76 år, er han ikke bleg for at tage nye udfordringer på sig. Første weekend i maj skal han derfor cykle med på MS BIKE, når cykelløbet indtager Danmark for tredje år i træk. Han cykler for sin søn Thomas, som for nylig har fået konstateret sclerose.

For fem måneder siden oplevede Mogens’ søn Thomas pludselig symptomer som tale- og gangbesvær. På Glostrup Hospital kunne lægerne hurtigt konstatere, at han havde sclerose. For Mogens og hans hustru Hanne kom beskeden som et chok, men det fik dem også straks til at handle.


”Vi meldte os ind i Scleroseforeningen, da Thomas fik sin diagnose. Kort tid efter læste jeg om MS BIKE i medlemsbladet, og den chance for at støtte forskning, kunne jeg ikke lade fare. Som ung kørte jeg konkurrencecykling. De sidste 20 år har jeg kørt motionscykling, og er stadig i god form, så det var en udfordring, jeg måtte være en del af. Og heldigvis ser det ud til, at den behandling, min søn er startet på, har haft en positiv effekt. Behandlingen er ny i Danmark og et godt bevis på, hvor vigtigt det er, at der fortsat forskes i sygdommen. Så det vil jeg gerne være med til at støtte, ” fortæller Mogens om baggrunden for sin deltagelse i MS BIKE 2018.


Danmarks længste velgørenhedsløb på cykel
MS BIKE er på få år blevet en af Scleroseforeningens største succeser. Her kører mere end 170 dedikerede cykelryttere landet tyndt for en verden uden sclerose. Målet er at kunne aflevere en halv million til forskning i sclerose. Mogens har derfor på kort tid samlet et hold på 20 deltagere, som alle skal cykle med eller hjælpe til undervejs på turen fra København til Skagen, som er delt op i 15 etaper:
”MS BIKE er måske et lidt ekstremt løb, men jeg fandt hurtigt ud af, at man kan være med på mange måder. Og så passer det mig rigtig godt, at det er delt op i etaper. Min plan er, at jeg selv skal cykle de første 10-15 km. af hver etape, og at en holdkammerat derefter tager over. Thomas stiller også op til start og følger med os på ruten, så langt det er ham muligt. ”


Vi cykler for Thomas og andre med sclerose
Mogens’ hold hedder Team T og består både af venner, bekendte, familiemedlemmer og andre relationer, som alle brænder for cykling og står Thomas og familien nær.
”De fleste på holdet kender Thomas. Det er blevet en fælles hjertesag for os. Vi cykler for sagen, for Thomas og for oplevelsen. Mange af deltagerne har også deres familier med på sidelinjen, og opbakningen er fantastisk. For os bliver det en hel weekend i Scleroseforeningens tegn” siger han og fortsætter:
”Jeg kan huske, hvordan personer i vores vennekreds fik konstateret sclerose for år tilbage. Dengang var der slet ikke de muligheder for behandling, som vi har til rådighed i dag. Takket være forskningen har vi helt andre muligheder i dag. Det kan man da kun bakke op om. ”


Indsamling har rundet 78.000 kr.
For Mogens har indsamlingen til forskning været et lyspunkt midt i bekymringerne om sønnens sygdom:
”Jeg er virkelig rørt over den store opbakning, jeg har oplevet fra hele mit netværk. Både venner, bekendte og mine relationer i forskellige lokale virksomheder i Svendborg og omegn - og så langt væk som i København og Grindsted - har støttet Team T’s indsamling. Desværre viser det sig, at vi næsten alle sammen kender en, der har sclerose. Det er en sag, der står rigtig mange mennesker nær, og det har de virkelig vist med deres flotte bidrag til vores indsamling. ”


Mogens’ hold har indtil videre indsamlet mere end 78.000 kr. til forskning i sclerose, og han har et mål om at ramme 100.000 kr. i alt. Og han har fået god hjælp af sine børnebørn:
”Mine børnebørn har også delt min indsamling på Facebook, og pludselig tikkede der bidrag ind fra unge mennesker i deres netværk, som også gerne ville bakke op om sagen, det har været en helt fantastisk oplevelse. ”
Du kan også støtte Mogens’ kamp for en verden uden sclerose.

Giv et bidrag til hans indsamling lige her.
 

Her kan du heppe på MS BIKE-rytterne

Hold øje med MS BIKE-rytterne, når de kommer forbi din by, for de får brug for al den opbakning, de kan få.

Her kan du se alle de byer, hvor du møde rytterne, når de cykler for en verden uden sclerose. De 737 kilometer er fordelt på 15 etaper, som tager rytterne igennem hele Danmark.

Etape 1: København - Køge 45 km                    

Etape 2: Køge - Præstø 51 km                            

Etape 3: Præstø - Sakskøbing 49 Km            

Etape 4: Sakskøbing - Tårs 52 km                    

Etape 5: Spodsbjerg - Dienæs 50 km           

Etape 6: Dienæs - Føns Vig 55 km       

Etape 7: Føns Vig - Fårup sø 54 km   

Etape 8: Fårup Sø - Bording 60 km    

Etape 9: Bording - Sjørup 43 km  

Etape 10: Sjørup - Nykøbing Mors 56 km     

Etape 11: Nykøbing Mors - Østerild 48 km 

Etape 12: Østerild - Tranum 49 km

Etape 13: Tranum - Hjørring 59 km  

Etape 14: Hjørring - Hulsig 50 km

Etape 15: Hulsig - Skagen 16 km  

Du kan også følge rytterne helt tæt på Scleroseforeningens Facebook-side, hvor vi viser direkte optagelser fra løbet hele weekenden den 5.-6. maj.

Læs mere på www.mschallenge.dk

Der er ingen kommentar endnu