Gå til hovedindhold

"Jeg gør det samme som alle andre. Jeg går bare ingen steder"

16. april 2020
Kort fortalt

Lotte Meienburg på 54 år er kørestolsbruger og træner tre gange om ugen. Træningen giver hende energi og livsglæde, og hun kan ikke undvære sin hverdag med fitnesscenter, fysioterapi og ridning.

Foto: Carsten Bundgaard

Nogle gange glemmer man at sætte pris på de små ting i livet. Det kan være muligheden for selv at tage tøj på eller at nå den øverste hylde i supermarkedet. Men for Lotte Meienburg er det netop dét, der betyder allermest.

”Jeg kæmper for at holde gang i benene. Hvis jeg ikke holder styrken ved lige, så falder evnen til at stå på benene, og det er derfor, jeg træner,” fortæller Lotte. ”Når man sidder så meget ned, så forsvinder benmusklerne lynhurtigt.”

Træningen giver Lotte mulighedfor at gøre det, der er vigtigst for hende – at kunne rejse sig og tage tøj på selv. Inden Lotte fik sit første attak i starten af 20’erne, betød træning ikke meget for hende, men det ændrede sig, da hun fik diagnosen.

”Da jeg lige havde fået sclerose, trænede jeg dagligt. Nu har jeg skåret lidt ned på det, men jeg holder fast i bentræningen hver dag,” siger Lotte.

Det kan godt være, der er noget, jeg ikke kan, men der er stadig meget, jeg godt kan.

Lotte Meienburg

Gang i armene og pulsen op 

Det er ikke kun benene, der er vigtige for Lotte. Fordi hun sidder i kørestol, bruger hun armene meget i sine daglige gøremål og på sit arbejde på et museum i Sønderjylland. Derfor træner Lotte også arme, når hun er i fitnesscenter, men hun sørger også for at arbejde med konditionen.

”Det er i fitnesscentret, jeg kan mærke, at jeg får mere gang i hjertet. Jeg træner med et tykt reb, hvor jeg laver bølger med armene. Der kommer jeg op på en lidt højere puls, end jeg plejer,” forklarer Lotte.

 

Træning giver livskvalitet 

Lotte kan mærke, at hun har gavn af den fysiske træning. Træningen giver hende glæde og gør, at hun føler, hun selv kan gøre noget for at få det bedre.

”Det er altid dejligt, når man føler, at man har gjort noget godt for sig selv. Det giver livskvalitet, at man gør, hvad man kan,” siger Lotte.

Lotte mener ikke selv, at sclerosen forhindrer hende i at gøre det, hun vil.

”Det kan godt være, der er noget, jeg ikke kan, men der er stadig meget, jeg godt kan. Det handler om at se glasset halvt fyldt,” fortæller hun.

”Jeg plejer at sige, at jeg gør det samme som alle andre. Jeg går bare ingen steder.”

Lottes gode råd

  1. Kom i gang, mens du har det fysisk godt, og fortsæt, selvom du får det dårligere.

  2. Hvis du er kørestolsbruger, så find et fitnesscenter, der er tilgængeligt. Hvis du kan bruge dine arme, så kan du godt træne i et fitnesscenter.

  3. Hold dig i gang. Gør, hvad du kan, med de muligheder, du har.

Der er ingen kommentar endnu