Gå til hovedindhold

"Jeg kan ikke selv cykle med i bjergene, men vil gerne hjælpe på anden vis. At møde alle rytterne hernede giver noget særligt, især dem, der også har sclerose - de gør mig så glad og rørt."

1. december 2021
Kort fortalt

57-årige Anne-Mette Amtorp Burchardt er en af de frivillige ildsjæle, der gør en kæmpestor indsats for en verden uden sclerose. I september var hun nemlig med som frivillig på Scleroseforeningens helt store cykelevent Cykelnerven. 

Relation:

Anne-Mette har gennem livet kendt flere, der har sclerose. Hun kender til Cykelnerven, fordi hendes mand er holdkaptajn på et af holdene, der cykler med på Cykelnerven. 

Hvorfor: 

Frivilligt arbejde har altid været en del af Anne-Mettes DNA, for her kan hun både bruge sin egen erfaring og tillære sig ny viden. Men indsamlingen til forskningen i sclerose betyder noget helt særligt, for Anne-Mette synes, at sclerose er en sygdom, der får for lidt fokus. Når Anne-Mette står og deler frokost ud og hepper på Cykelnervens ryttere i Frankrig, motiverer det hende, både at der bliver samlet penge ind til forskningen i sclerose, og at være en del af det fællesskab, Cykelnerven er. 

Dog er der én ting, som i særlig grad gør Anne-Mette glad og rørt, og det er de ryttere, som selv har sclerose. Det er givende for Anne-Mette, at lige præcis de ryttere også cykler med på Cykelnerven. 

Der er ingen kommentar endnu