Gå til hovedindhold

Jonas cykler for sin mor og søster

1. februar 2018
Kort fortalt

21-årige Jonas Ipsens mor har haft sclerose, lige så længe han kan huske, og for
nylig har hans søster også fået konstateret sygdommen. For Jonas er Cykel­nerven derfor en af den slags udfordringer, man bare må tage, når de byder sig.

 Jonas elsker at cykle og er i 2018 med på Cykelnerven for første gang. Men for Jonas er Cykelnerven også en personlig kamp mod den sygdom, der har præget hans familie hele hans liv.

”Min mor har siddet i kørestol, lige så længe jeg kan huske. Som så mange andre med sclerose havde hun gode og dårlige dage, ligesom hun var meget plaget af træthed. Alligevel var hun meget stærk, og hun var der altid for mine søskende og mig. Vi er en tæt knyttet søskendeflok, og vi har arvet en god portion stædighed og vilje fra min mor. I vores familie giver vi ikke op,” fortæller Jonas om baggrunden for sin deltagelse i Cykelnerven.

Jonas er for nylig flyttet til København for at læse til lærer, men er oprindeligt fra Østermarie på Bornholm. Jonas kører med på Cykelnervens hold i København.

En personlig kamp

Jonas har en stor passion for cykling og har tidligere deltaget i andre velgørenhedsløb. Men på sin søsters opfordring deltager han i år i Cykelnerven.

”Jeg kendte ikke til Cykelnerven, før min søster fik sclerose og hørte om det fra Scleroseforeningen. Men her kan jeg endelig gøre noget. Jeg kan samle penge ind og være med til at finde en kur. Det er en udfordring, jeg er nødt til at tage op,” forklarer Jonas.

Bare tage af sted – ikke tøve

Efter et langt liv med sclerose døde Jonas’ mor i foråret. Og kort forinden fik hans søster også konstateret sclerose. Alligevel formår han at holde humøret oppe og kæmpe sig fremad, præcis som hans mor lærte ham som barn. 

”Nogle gange skal man bare gøre det, man drømmer om. Bare tage af sted og ikke tøve. Det gælder om at tage udfordringen op, mens man kan. Man ved aldrig, om man pludselig er hæmmet. Det har jeg lært af min mor. Hun kunne ikke selv rejse, selvom hun gerne ville. Så jeg skal af sted til Frankrig, fordi jeg er sikker på, at det bliver en oplevelse for livet,” fortæller Jonas. 

Der er ingen kommentar endnu