Gå til hovedindhold
TemaDe frivillige stjernerSe hele temaet

Lars løber for sin søster

21. september 2018
Kort fortalt

Over de sidste tre år har Lars Hendriksen samlet over 93.000 kroner ind til en verden uden sclerose. Han fundraiser gennem løb, og han gør det for sin søster og alle de andre, som han håber en dag kan slippe af med sygdommen.

Lars Hendriksen

Lars Hendriksen løber meget, han løber langt, og det har han gjort siden starten af 00’erne. For tre år siden besluttede han at dedikere hver en kilometer til sin storesøster, Rikke, og de 16.000 andre danskere med sclerose.

Vandskræk og vindermentalitet

Idéen opstod, da han i 2016 så, at man kunne løbe for Scleroseforeningen ved YOURUN. Samtidig gik han og drømte om at gennemføre en Ironman, men hans vandskræk stod i vejen. Løsningen blev at lade beslutningen være op til hans venner, familie og bekendte. Hvis han kunne løbe 15.000 kroner ind til forskning i sclerose, lovede han sine venner, familien og de andre donorer, at han ville overvinde sin vandskræk og stille op til Ironman i København i 2017.

For en måned siden gennemførte Lars sin anden hele Ironman. Her svømmede han 3800 meter og cyklede 180 kilometer for derefter at slutte af med at løbe en maratondistance på 42,2 kilometer i hjertet af København.

”Min søster er den største fighter af os to”

Lars er 44 år, bor på Amager og til daglig arbejder han med salg og forretningsudvikling af IT-sikkerhedsløsninger. Meget af hans fritid har de seneste tre år været dedikeret til løb og fundraising. For han har et brændende ønske om, at forskerne bliver klogere på sclerose.

Lars’ storesøster, Rikke, fik diagnosen for 17 år siden, da hun var i starten af 30’erne. Han drømmer om, at hun en dag kan slippe for at leve med sygdommen på den måde, som hun lever med den i dag.

”Der er ingen tvivl om, at min søster er den største fighter af os to. Det kan godt være, at jeg bliver ved med at udfordre mig selv fysisk, men hun kæmper en kamp hver dag, som hun ikke selv har valgt”, fortæller Lars om søsteren, der er hans største inspirationskilde:

”Vi har altid været meget tætte, og hun er selvfølgelig stolt over alle de penge til forskning, det er lykkes at samle ind gennem årene.”

Lars Hendriksen

Målet er 100.000 kroner

Når Lars løber er det altid iført en sort trøje med sponsorlogoer på fronten og en masse navne med et stort, grønt Kys Sclerose Farvel-logo på ryggen. Hvert et navn repræsentere de mennesker, som har doneret til indsamlingen over de sidste tre år:

”Jeg synes hver og én af de 70 personer og virksomheder, der har støttet min indsamling fortjener den anerkendelse. Også dem, der har doneret anonymt har fået en plads på trøjen. På den måde er de med mig, når jeg træner og gennemfører løb”, fortæller Lars.    

Over de sidste tre år er det lykkes ham at samle over 93.000 kroner ind til en verden uden sclerose både ved at udlodde signerede Brøndby-spillertrøjer blandt holdets fans, gennem virksomhedssponsorater og fra mange gavmilde donationer fra hans eget netværk.

Det gode råd

Hvis Lars skulle komme med ét god råd til andre, der gerne vil starte en indsamling, skulle det være:

”Tænk kreativt og gør det sjovt. Der er mange gode formål, som man kan støtte, så det gælder om at gøre det vedkommende at bidrage – og ikke bare, fordi det er synd for én. Og så skal man være vedholdende. Jeg har nok kontaktet over 100 virksomheder for at få en aftale med de ni navne, der står på trøjen.”

Adspurgt, hvor længe han vil blive ved med at løbe for en verden uden sclerose, svarer Lars:

”Jeg vil jo gerne nå de 100.000 næste år. Men jeg er også konkurrencemenneske, så det er ikke sikkert, at jeg stopper der. Nu er løb blevet en livsstil for mig, og jeg er også blevet ret glad for at svømme”, siger en grinende Lars.

Der er ingen kommentar endnu