Gå til hovedindhold

Lokale ildsjæle inviterer 60 gæster til MS Middag på Als

21. januar 2020
Kort fortalt

Gymnastiksalen omdannes til festsal, eleverne agerer serveringspersonale, og forældrene står i køkkenet, når Midtals Friskole åbner dørene for en kæmpe MS Middag med plads til 60 gæster. Bag initiativet står to kvinder med sclerose tæt inde på livet.

Marie-Louise (t.v.), indehaver af Marie-Louise's Køkken og medinitiativtager til MS middagen på Midtals Friskole, afholder også kurser i bagning og bæredygtighed.

Marie-Louise og Randi er begge forældre til børn på Midtals Friskole, som i midten af februar danner rammerne om en fantastisk festaften for en verden uden sclerose. Sammen med en gruppe andre forældre fra skolen har de to kvinder arrangeret en MS Middag med plads til 60 gæster, som alle skal spise med for en verden uden sclerose. De to kvinder står bag arrangementet, fordi de begge har sclerosesagen tæt inde på livet.

”Vi læste om MS Middag på Facebook og fik hurtigt ideen til at gøre det til en festaften for alle, der har lyst til at være med. Det viste sig nemlig, at rigtige mange omkring os har mennesker med sclerose i familien eller vennekredsen, så vi har virkelig fået fuld opbakning fra skolens øvrige forældre,” fortæller Marie-Louise Risgaard, som er en af initiativtagerne til MS Middag på Midtals Friskole.

Alle giver en hånd med                                                                                                                                                                                                                                      Når dørene åbnes til MS Middag på Midtals Friskole, vil arrangørerne bag på forhånd have forvandlet skolens gymnastiksal til en festsal med flot borddækning. Byens blomsterhandel leverer smukke blomsterdekorationer til bordene, som bortauktioneres efter middagen. Skolens elever er aftenens serveringspersonale, en gruppe forældre står i køkkenet, mens en tidligere lærer spiller klaver, så alle gæster kan samles om en fællessang.

”Vi glæder os simpelthen så meget til middagen, det bliver fantastisk at åbne skolens døre for alle, der har lyst til at være med og samtidig samle penge ind til sclerose, som så mange af os er påvirket af. Vi står sammen om denne her sag, det er der ingen tvivl om,” forklarer Marie-Louise.

Scleroseforeningens lokalafdeling i Sønderborg kigger også forbi Midtals Friskole. Her skal en repræsentant fra lokalafdelingen nemlig holde et oplæg om sclerose undervejs i middagen, så alle gæster går hjem med ny viden om sygdommen.

MS Middag på Midtals Friskole finder sted lørdag den 15. februar, og billetter kan købes lige her: https://indsamling.scleroseforeningen.dk/en/fundraisers/midtals-friskole-s-middag

MS Middag i hele februar

MS Middag finder sted i hele landet fra den 1. til den 29. februar. Her byder mere end 250 middagsværter deres gæster indenfor til en hyggelig middag til fordel for en verden uden sclerose. Læs mere om MS Middag og meld dig som vært på www.msmiddag.dk

 

Foto: Josh Rotsheck

Der er ingen kommentar endnu