Gå til hovedindhold

LUKKET FOR TILMELDING: Vær med til MS Boksning

19. januar 2023
Kort fortalt

I foråret 2023 (marts, april og maj) opstarter vi boksetræning for mennesker med sclerose. Boksetræningen er en del af et pilotprojekt, hvor vi undersøger effekterne af boksetræning, der er særligt udviklet til mennesker med MS. Boksetræningen finder sted på Bokseinstituttet på Søndre Fasanvej 90, 2500 Valby med ugentlige træninger i 10 uger.

Læs mere om hvorfor netop boksning kan være godt for mennesker med MS nedenfor. 

OBS: Der er lukket for tilmeldinger. Vi er super glade for al den interesse, der har været omkring MS Boksning, og vi håber, at pilotprojektet kan hjælpe os med at brede konceptet ud til hele landet.

Boksehandsker

Gennem MS Boksning arbejder vi med at øge eller vedligeholde dit generelle daglige funktionsniveau. Boksetræningen ledes af boksetræner Lars Larsen og fysioterapeut Finn Egeberg Nielsen. Lars har mange års erfaring som boksetræner og er daglig leder af Bokseinstituttet. Finn har været privatpraktiserende fysioterapeut med egen klinik i mange år og har stor erfaring med neurologiske sygdomme. Sammen har Lars og Finn uddannet bokseinstruktører og desuden været med til at udvikle konceptet Parkinson-boxing, som de nu har videreudviklet til personer med MS. 
 

Hvorfor kan boksning være godt for mennesker med multipel sclerose?

Forskning viser, at boksetræning kan være en ideel træningsform for mennesker med MS. Dette skyldes, at der gennem boksning blandt andet er fokus på styrke, kondition, koordinering, holdning og balance, som både udfordrer og træner ens fysiske funktionsniveau samt kognitive funktionsniveau. Gennem boksning og fællesskabet på et boksehold kan livsglæden boostes samtidig med at vigtige funktioner relateret til MS trænes og vedligeholdes.

Det er vigtigt, at du læser nedenstående tekst, før du tilmelder dig: 

 • Boksetræningen ligger tre gange om ugen (én træning varer 1 time), og man forventes at deltage i minimum 2 ugentlig træninger.
 • Boksetræningen forløber over 10 uger med start i uge 12.
 • Boksetræningen finder sted på følgende tidspunkter:
  • Tirsdag 14.00 – 15.00
  • Torsdag 15.30 – 16.30
  • Lørdag 11.00 – 13.00
 • Boksetræningen foregår i Bokseinstituttet (Søndre Fasanvej 90, 2500 – ovenpå Rema 1000).
 • Der er i alt 12 pladser på holdet til personer med MS.
 • Alle køn og alle aldre kan deltage.
 • Det kræver ingen tidligere erfaring med boksning at deltage.
 • Du skal have et funktionsniveau, hvor du kan gå for at deltage på holdet. Vi udvikler hele tiden boksetræningen, og fremadrettet håber vi at kunne udvikle boksetræningen til flere funktionsniveauer.
 • I løbet af boksetræningen arbejder vi med hastighed, krydsbevægelser, balance, koordination, bevægelighed, fysisk styrke og kondition. Der tages højde for individuelle niveauer, og der vil være flere pauser undervejs.
 • Inden forløbet starter, skal alle deltagere enkeltvis mødes med Lars og Finn til et indledende opstartsmøde.
 • Da vi gerne vil blive endnu klogere på effekterne af boksetræning for mennesker med MS, vil vi blandt andet gerne teste din gangfunktion, balanceevne og muskelstyrke i starten af de 10 uger og igen efter de 10 ugers træning er afsluttet. Derudover vil vi gerne sende dig et spørgeskema før og efter de 10 uger samt måske interviewe dig en enkelt gang i løbet af de 10 uger. 

Der er tilmeldingsfrist d. 10. februar. Tilmeldingen er først til mølle, og vi kan derfor ikke love alle der tilmelder sig en plads. Ved tilmelding vil du bl.a. blive bedt om at angive, hvilke MS-symptomer du oplever samt dit funktionsniveau. Dette er så bokseinstruktør Lars og fysioterapeut Finn kan tilrettelægge boksetræningen bedst muligt.

Vi glæder os til at bokse med dig!

Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Signe Garfield Nielsen på sni@scleroseforeningen.dk.

Projektet er støttet af Bristol Myers Squibb.

Der er ingen kommentar endnu