Gå til hovedindhold

Måske slut med meningsløse ressourceforløb og arbejdsprøvninger?

9. februar 2018
Kort fortalt

Ifølge Beskæftigelsesministeriet er der et nyt lovforslag på vej til ændring af lovgivningen om førtidspension og ressourceforløb. Ændringen skal være med til at forhindre, at mennesker bliver sendt i meningsløse ressourceforløb. Nadia Buchard, som er ledende socialrådgiver i Scleroseforeningen, er positiv over nyheden.

Reglerne skal præciseres

"Mennesker skal ikke sendes i ressourceforløb, hvis der ikke er udsigt til, at deres arbejdsevne kan udvikles. Derfor skal reglerne på området præciseres."

Sådan lyder det i Beskæftigelsesministeriets nylige pressemeddelelse om førtidspension og ressourceforløb. Og det er en nyhed, som man er glad for i Scleroseforeningen.

Vi vil se det, før vi tror det

"I lovforslaget lægges der op til, at lovgivningsreglerne skal præciseres. Og det er godt! Dog vil vi se det, før vi tror det. Vi har fra reformens begyndelse været skeptiske i forhold til netop upræcise formuleringer i lovteksten," siger Nadia Buchard.

 

Klar lovtekst er nødvendig

Nadia Buchard pointerer, at den politiske intention er god. Men for at den skal lykkes, kræver det helt klare formuleringer i lovteksten, som kommunerne kan forholde sig til. 

"Det er vores erfaring, at der er store forskelle i, hvordan kommuner rundt om i landet vælger at fortolke lovgivningen," afrunder Nadia Buchard.

Der er ingen kommentar endnu