Gå til hovedindhold

Maratonstrikket julerædsel giver 5.000 kroner til Scleroseforeningen

6. januar 2015
Kort fortalt

Anette van Straaten er ikke bange for en udfordring. Da rapperen Per Vers søgte efter én, der på to døgn kunne strikke ham en julesweater, gik hun straks igang

Thumbnail

I DR3’s juleshow den 19. december skulle musiker og rapper Per Vers optræde live med DR’s Pigekor, men forinden manglende han et passende jule-outfit. På facebook søgte han efter én, der på to døgn kunne strikke ham en hæslig julesweater.

Der var mange kommentarer til facebook-opråbet: ”Nu strikker jeg en del og jeg ved, at man skal være temmelig utrolig for at nå det på to dage”, ”det er fysisk umuligt at strikke en på to døgn” og ”det tager et år at strikke sådan en sweater i hånden, så du er en lille smule sent ude…”.

Men Anette van Straaten fra Grindsted tog udfordringen op. Ejeren af den lokale garnforretning Anette May fra ’Cirkeline’ donerede en spandfuld garn, og så var der kun tilbage at gå i gang.

Efter 36 timer med strikkepindene i hænderne var julerædslet, som hun kalder den, færdig. Og maratonstrikkeriet blev kun afbrudt af de mange små pauser, som hendes sclerose kræver, hun holder.

Kun få timer før Per Vers skulle på scenen blev sweateren færdigstrikket. Foran med en snemand og Per Vers-logo og med et par kopulerende rensdyr på ryggen. Strikket uden mønster, vel at mærke.

Der var nu bare et enkelt problem. Sweateren skulle fragtes fra Grindsted i midtjylland til DR Byen i København. Men det klarede Anettes mand, Torben Hviid Madsen, i et snuptag, på trods af, at det var hans fødselsdag og hele familien var samlet for at fejre ham.

Sweateren nåede frem i tide, og samme aften kunne Anette puste ud og se den nystrikkede sweater live på tv. Per Vers vil sige tak til Anette ved at donere penge til et velgørende formål – hun valgte Scleroseforeningen, og hermed er 5.000 kroner på vej. 

   

Der er ingen kommentar endnu