Gå til hovedindhold

Medicinsk cannabis: Prisen er slet ikke afgjort endnu

15. december 2017
Kort fortalt

Prisen i den nye forsøgsordning med medicinsk cannabis har længe været et hot emne. I løbet af denne uge får du endelig svar på, hvad den bliver og hvilke produkter der tilbydes, forklarer sundhedsminister Ellen Trane Nørby i et interview med Scleroseforeningen.

Thumbnail

Om kun fjorten dage skyder regeringen den omdiskuterede forsøgsordning med cannabis til medicinsk brug i gang. En af de kommende dage kan du se, hvilke produkter der i første omgang tilbydes, og hvad den første pris bliver. For prisen kan sagtens ende med at blive anderledes, end hvad der tidligere er meldt ud på 2.790 kroner. Det understreger sundhedsminister Ellen Trane Nørby overfor Scleroseforeningen. 

”Jeg ved godt, at medierne tidligere har skrevet, at prisen kommer til at ligge på de omtrent 3.000 kroner, men det er der jo ingen, der ved endnu. Beløbet var baseret på daværende eksportpriser, men som vi har sagt hele vejen igennem, kender vi ikke den endelige pris endnu. Vi er nødt til at afvente og se, hvad importørerne kan købe produkterne til, og hvor stort udbuddet bliver, ” udtaler sundhedsministeren.

Sundhedsministeren henter viden hjem fra Israel

I sidste uge besøgte hun, samtidig med Scleroseforeningen, Israel, som er et af de førende lande inden for forskning i og behandling med cannabis som medicin.

”Der var en masse gode input, vi fik med derfra. Vi hørte ind til den måde, de har organiseret deres ordning med medicinsk cannabis, og vi fik inspiration med hjem fra de besøg, vi havde hos forskellige producenter derovre, ” forklarer hun.

For den nye forsøgsordning er ikke kun et forsøg, der går ud på at udskrive cannabis som behandling, men også et forsøg, der går ud på at skabe danske cannabis-produkter fra danske producenter. Noget som de er langt fremme med i Israel, og som optog sundhedsminister Ellen Trane Nørby under hendes besøg.  

Danske producenter skal sørge for høj standard og en god pris

De kommende danske producenter af medicinsk cannabis skal ifølge sundhedsministeren sørge for at sætte en høj standard for kvaliteten i cannabisprodukterne, og forhåbentlig kommer de til at presse prisen nedad på det danske cannabismarked. 

Men der kommer til at gå noget tid, før de danskproducerede cannabisprodukter kommer på markedet, fordi de danske producenter først må gå i gang med produktionen, når startskuddet for forsøgsordningen lyder den 1. januar 2018.

Derfor kan den første pris og de første produkter, der tilbydes fra forsøgsordningens start sagtens ændre sig, når flere – danske som udenlandske interesserede – hen ad vejen byder ind på det danske marked for cannabis til medicinsk brug. Og prisen bliver et område, som følges tæt af sundhedsministeriet.

”Vi har jo en interesse i, at forsøgsordningen bliver tilgængelig for de patienter, der har gavn af det, og at vi får flyttet dem, som er på det illegale marked ind i et ordentligt og organiseret system, hvor produkterne ordineres af en læge,” uddyber sundhedsminister Ellen Trane Nørby.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn Anonym

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.