Gå til hovedindhold

Melanies kamp mod sclerose

10. december 2018
Kort fortalt

Melanie på 12 år er en pige med et gåpåmod uden lige. Hendes mor har sclerose, og det har endnu en gang fået Melanie og veninden Freja til at samle penge ind til forskning. Denne gang har de to piger solgt lodsedler for i alt 7.112 kroner.

Melanie

Melanie og Freja er et stærkt makkerpar i kampen mod den sclerose, som Melanies mor lider af. Første søndag i december solgte de to piger lodsedler for at samle penge ind til forskning i sygdommen. Det kom der i alt 7.112 kroner ud af. Pigernes fine initiativ blev støttet flot af deres lokale supermarked Meny Vigerslev, som havde doneret alle præmierne til salget.

”Jeg kender både Melanie, Freja og deres forældre her fra butikken. De to pigers seje kamp for at samle penge ind er ganske enkelt så imponerende, at vi her i butikken havde stor lyst til at støtte dem. Vi valgte derfor at donere 100 præmier til deres salg af lodsedler,” fortæller René Stuhr fra Meny Vigerslev, som ligger i Valby.

Pigerne solgte 800 lodsedler på fire timer og kunne melde udsolgt på rekordtid.

Rørende indsats

Allerede dagen efter var Melanie sammen med sin mor Mia forbi Scleroseforeningen i Valby for at aflevere de indsamlede penge, som skal gå til vigtig forskning i sygdommen. Scleroseforeningens direktør Klaus Høm stod klar til at tage imod og overbringe en stor tak fra hele foreningen.

”Den indsats, som Melanie og Freja har leveret, er virkelig rørende. Tænk at være så handlekraftig og initiativrig i så ung en alder, det gør virkelig indtryk på mig og resten af foreningen. Samtidig er jeg også taknemmelig over, at så mange Valby-borgere har valgt at støtte pigerne ved at købe lodder. Og Meny fortjener også en stor tak for de mange flotte præmier,” siger Klaus Høm.

Salget af lodsedler var langt fra pigernes første initiativ i kampen mod sclerose. Sammen har de tidligere solgt perleplader i både Meny og Rema 1000 og derigennem indsamlet tæt på 5.000 kroner. Melanie har også tidligere deltaget i velgørenhedsløbet YOU RUN, hvor hun løb 5 kilometer for en verden uden sclerose og samlede mere end 15.000 kroner ind til forskning.

Der er ingen kommentar endnu