Mig og min forstående chef
Chefen hjælper Tine med at få hverdag og arbejde til at hænge sammen. Tine Risom arbejder som jordemoder på Regionshospitalet i Viborg. Havde det ikke været for hendes chef og kollegaer, kunne hun ikke have beholdt sit drømmejob, da hendes kæreste Ib fik sclerose.

Det er lørdag aften, og Tine Risom møder ind på fødeafdelingen på Regionshospitalet i Viborg. Som jordemoder er ingen dage ens, men hver dag speciel, udtrykker hun.
”Jeg møder både førstegangsforældre og par, som skal have deres tredje barn. Men det er altid et livsbekræftende øjeblik, når barnet kommer til verden. Men folk føder jo på alle tider af døgnet. Så jeg har ofte natte- og weekendvagter,” fortæller Tine.
Og netop de skiftende arbejdstider, kunne have kostet hende drømmejobbet.
Bakker op
Tine er nemlig kæreste med Ib, som fik konstateret sclerose i 2011. At Ib har sclerose påvirker især, hvornår Tine kan arbejde, når han skal indlægges. For i de perioder er Tine alene med deres fælles børn på ni, seks og tre år
Udover mindre indlæggelser har Ib været indlagt på Sclerosehospitalet i Ry fjorten dage ad gangen cirka hvert andet år. Her hjælper hendes gode kollegaer og særligt hendes nærmeste leder, vicechefjordemoder Lisbeth Jensen, altid.
Jeg kan godt føle, at jeg er en belastning, men jeg møder virkelig kun opbakning på mit arbejde. Lisbeth er en fantastisk chef, som sammen med mine kollegaer altid træder til, når mine nattevagter må ændres til dagvagter på bekostning af dem, så jeg kan være hjemme ved børnene, når Ib er afsted
Tine Risom
Tine har arbejdet som jordemoder i Viborg siden 2013. Hun har aldrig holdt det hemmeligt, at Ib har sclerose. Hverken overfor familie, venner eller arbejdspladsen. Hun kan derfor heller ikke huske det præcise tidspunkt, hvor hun fortalte det til Lisbeth eller hendes kollegaer.
”Jeg tror bare, at det kom helt naturligt gennem hverdagssnak. Vi er gode til at spørge ind til hinanden,” fortæller Tine.
Hele mennesker
På fødeafdelingen kan de tale om både de gode og mindre gode ting. Det er ifølge Tine grunden til, at de er så gode til at hjælpe og støtte hinanden.
”Jeg er ikke kun jordemoderen Tine for mine kollegaer. Jeg er et helt menneske. For når vi på arbejdet er åbne og ærlige over for hinanden, kan vi bedre hjælpe hinanden,” siger Tine.
Det er Lisbeth enig i og tilføjer:
”Når jeg ved, hvordan mine medarbejdere har det, kan jeg også bedre hjælpe dem. For deres trivsel har stor betydning for deres arbejdsindsats,” forklarer Lisbeth.